Άσπρο ή μαύρο;

Οι καταστάσεις στη ζωή μας δεν αποτελούν ποτέ μέρος μόνο μιας οπτικής γωνίας. Όπως π.χ. ένα «άψυχο» πράγμα στο χώρο αλλάζει μορφή, αναλόγως το από πού το κοιτάμε… έτσι συμβαίνει και στην ψυχή μας. Τίποτα δεν είναι «άσπρο ή μαύρο». Αλίμονο! Τόσα χρώματα υπάρχουν. Σε αυτά τα δύο θα κολλήσουμε;

Αυτό είναι που πρέπει να καταλάβουμε. Η ζωή μας είναι ένας λευκός καμβάς και πάνω του ζωγραφίζουμε αυτά που ζούμε κι αυτά που θέλουμε να ζήσουμε. Γιατί να βάλουμε ένα απαλό ροζ, ενώ μπορούμε να βάλουμε ένα φούξια; Ή, ακόμα χειρότερα, γιατί να πρέπει να είναι άσπρο ή μαύρο; Σκοπός είναι όχι μόνο να καταλάβουμε ότι μας αξίζουν τα καλύτερα, αλλά και να το νιώσουμε. Να το νιώσουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας. Να του βάλουμε αγάπη, χρώματα κι αρώματα. Να του δώσουμε αισιοδοξία και θετική ενέργεια. Το σύμπαν συντονίζεται στην ενέργειά μας κι όσο είμαστε θετικοί, τόσο έρχονται όμορφα πράγματα στη ζωή μας.

Πώς όμως θα βάλουμε τα χρώματα στη ζωή μας;

  • Βρίσκουμε τη δική μας κατακόκκινη απόχρωση κραγιόν και το συνοδεύουμε με το καλύτερό μας χαμόγελο.
  • Διαλέγουμε ένα άλλο αγαπημένο έντονο χρώμα, εκτός του μαύρου, και το φοράμε παντού. Για παράδειγμα το μπλε ελεκτρίκ που μπορούμε να το φορέσουμε από παπούτσια και τσάντες έως μάσκαρα!
  • Ντύνουμε τον χώρο μας με όμορφες εικόνες. Μπορούμε να γεμίσουμε τους τοίχους μας με φωτογραφίες ή πολύχρωμες ζωγραφιές.
  • Στα νύχια είμαστε γενναιόδωρες με τα χρώματα. Σε περιόδους μαύρες προτιμάμε να βάφουμε κάθε νύχι διαφορετικό χρώμα! Όσο πιο «παιδικό» φαίνεται το αποτέλεσμα, τόσο περισσότερο θα μας κάνει να χαμογελάμε.
  • Κάνουμε μια βόλτα στην πόλη μας και βγάζουμε φωτογραφίες σα να μην την έχουμε ξαναδεί, αγοράζουμε πολύχρωμα βραχιολάκια από τους πλανόδιους, χαμογελάμε στους μουσικούς του δρόμου και γεμίζουμε εικόνες… με λίγα λόγια, γινόμαστε τουρίστες στην πόλη μας!

Είδατε; Ήδη χαμογελάτε! Διώξτε τις απόλυτες σκέψεις, απελευθερώστε τα συναισθήματά σας και βρείτε τον πιο… χρωματιστό εαυτό σας! Τα καλύτερα όχι μόνο έρχονται… αλλά έλκονται!

Leave a Reply