Ένα ρόδι την ημέρα…τον παιδίατρο κάνει πέρα!

Το ρόδι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες C, Α, Ε, σίδηρο, κάλιο και αντιοξειδωτικές ουσίες όπως οι πολυφαινόλες που δρουν προστατευτικά για τον οργανισμό. Ό,τι ακριβώς χρειάζεται δηλαδή ένα παιδί σε καθημερινή βάση. Φροντίστε λοιπόν τώρα που η περίοδος το ευνοεί να προσθέσετε ένα ρόδι στο καθημερινό του διαιτολόγιο του με έξυπνους «παιδικούς» τρόπους .

Καθαρίστε ένα ρόδι και βάλτε το σε ένα διαφανές ή λευκό μπολ όπου θα φαίνεται ακόμα πιο έντονο το κόκκινο χρώμα του. Δώστε και ένα κουταλάκι στο παιδί σας και αφήστε το να το απολαύσει. Μάλιστα μπορείτε να το ενθαρρύνετε να συμμετέχει στον καθαρισμό του, που μοιάζει με πολύ ωραίο παιχνίδι.

 

Ρίξτε τους σπόρους μέσα στο γιαούρτι του ή φτιάξτε σιρόπι από ρόδι και προσθέστε το στο παγωτό, το γιαούρτι ή την κρέμα του.

Αν δεν του αρέσει να μασάει τους σπόρους στύψτε το ρόδι με ένα πορτοκάλι και δώστε του
το σαν χυμό.

Φτιάξτε του ένα smoothie. Λιώστε το στο multi και προσθέστε τριμμένο πάγο και μέλι εάν στο παιδί δεν αρέσουν οι πιο ξινές γεύσεις.

 

Από τα 3 και μετά, που το παιδί τρώει όλες τις τροφές και μασάει κανονικά, οι σπόροι από το ρόδι δεν αποτελούν κίνδυνο πνιγμού. Σε μικρότερες ηλικίες (μετά τους 6-8 μήνες) μπορείτε να του δίνετε τον χυμό του και μετά τα 2 έτη και τον καρπό με επίβλεψη.

Leave a Reply