Ήταν ένα μικρό καράβι…

…που ήταν αταξίδευτο επειδή όλοι έτρεχαν πίσω από εξαγριωμένα νήπια τα οποία είχαν βαλθεί να γεμίσουν τον ελεύθερο χρόνο τους με σκανταλιές!

Όπως είναι λογικό, κανείς δεν ήθελε να ταξιδέψει με το συγκεκριμένο πλοίο και όσοι ταξίδευαν τελικά, αποβιβάζονταν με τα νεύρα τους κρόσσια… Αλήθεια, πόσο εύκολο είναι να προτιμήσει το μικρό μας να καθίσει στη θέση του, από το να τρέχει σαν δαιμονισμένο στο πλοίο και –ακόμα χειρότερα– στο κατάστρωμα; Μια καλή ιδέα είναι να δοκιμάσουμε κάποιες από τις παρακάτω προτάσεις… Πού ξέρετε; Μπορεί «να πιάσουν»!

  • Ένα μικρό ελαφρύ μπαλάκι (ξέρετε, σαν αυτά με το αφρολέξ) μπορεί να αποδειχτεί ένα πρώτης τάξης παιχνίδι τόσο για τα μικρά μας, όσο και για εμάς! Το σκεπτικό; Να ανταλλάξουμε όσο το δυνατό περισσότερες πάσες χωρίς να φύγει από τα χέρια μας. Βασική προϋπόθεση; Να είμαστε πολύ προσεκτικοί, γιατί οι γύρω μας έχουν το δικαίωμα να μην θέλουν να παίξουν μαζί μας…
  • Πλαστικά, πάνινα, χαρτονένια βιβλία. Είναι οι καλύτεροι φίλοι των παιδιών μας – αρκεί, φυσικά, να καθόμαστε δίπλα τους και να τους τα διαβάζουμε.
  • Επιτραπέζια παιχνίδια θα μπορούσαν κάλλιστα να γεμίσουν ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο των μικρών μας, αλλά και να γίνουν πόλος έλξης για νέα φιλαράκια από τα διπλανά τραπέζια (χμ… αυτό, τώρα, είναι καλό ή κακό;).
  • Ένας ταξιδιωτικός οδηγός με φωτογραφίες και πληροφορίες για το μέρος το οποίο πρόκειται να επισκεφτούμε θα μας βοηθήσει να κρατήσουμε αμείωτο το ενδιαφέρον του παιδιού μας (έστω και για λίγο), ενώ ταυτόχρονα θα γεμίσει το μικρό μας με γνώσεις και εικόνες για το μέρος το οποίο πρόκειται να επισκεφτούμε. Άραγε, πόσα από τα πράγματα που βλέπουμε στις φωτογραφίες θα μπορέσουμε να δούμε κι από κοντά; Δε μένει παρά να αρχίσουμε να τα απαριθμούμε με το που θα πατήσουμε το πόδι μας στη στεριά!
  • Αν δεν γνωρίζουμε την τέχνη του origami, αυτή, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να την ανακαλύψουμε! Πριν σαλπάρουμε, λοιπόν, φροντίζουμε να έχουμε προμηθευτεί το αντίστοιχο kit από ένα βιβλιοπωλείο ή κατάστημα παιχνιδιών και με το που αφήσουμε πίσω μας το λιμάνι, αρχίζουμε τις κατασκευές με τα πολύχρωμα χαρτάκια!
  • Ένα σετ κατασκευής κοσμημάτων, ένα τσαντάκι γεμάτο τουβλάκια για απίθανες κατασκευές και γενικά όλα αυτά τα kit κατασκευών τα οποία μπορούν εύκολα να μετακινηθούν, αποτελούν έναν εξαιρετικό τρόπο για να γεμίσουμε ευχάριστα τον χρόνο των παιδιών στο πλοίο.
  • Ένα-δύο παλιά περιοδικά κι εφημερίδες, λίγες λευκές ή… χρωματιστές σελίδες και μια κόλλα στικ είναι όλα όσα θα χρειαστούμε για να δημιουργήσουμε παρέα με το μικρό μας ένα εργαστήρι κολάζ «εν πλω»!  Δημιουργίες, οι οποίες φυσικά θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα πρώτης τάξης χειροποίητο δωράκι για τον παππού και τη γιαγιά ή για τους συγγενείς ή τους φίλους μας σε περίπτωση που πηγαίνουμε να τους επισκεφτούμε.

 

Leave a Reply