Αλκοόλ: Το μέτρο είναι η λύση!

«Μην πιείς άλλο…!», αυτή είναι η πρώτη φράση που σου έρχεται στο μυαλό –και βγαίνει αυτόματα από το στόμα σου!– κάθε φορά που βλέπεις το άλλο σου μισό να απολαμβάνει ένα ποτάκι. Όταν, μάλιστα, αυτό το ένα γίνεται δύο και τρία, τότε τα πράγματα ξεφεύγουν και η διασκέδαση καταλήγει σε… κρεβατομουρμούρα.

Η ποσότητα αλκοόλ που καταναλώνουμε είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την καλή ή την κακή επίδραση που μπορεί να έχει στον οργανισμό μας. Ποια μπορεί να είναι όμως τα καλά του αλκοόλ; Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, η κατανάλωση του αλκοόλ έχει θετική επίδραση στην προστασία της καρδιάς και του κυκλοφορικού συστήματος! Αυτό, φυσικά, ισχύει όταν η κατανάλωση γίνεται με μέτρο, μιας και όταν ο έλεγχος ξεφεύγει, έρχονται τα προβλήματα. Κάποια από αυτά; Καρδιαγγειακά, ηπατικά, κατάθλιψη, κ.ά.

Πόσο είναι «αρκετό»;
Ένα με δύο ποτηράκια σύμφωνα με τους ειδικούς, αριθμός ο οποίος διαφοροποιείται ανάλογα με το φύλλο! Τι σημαίνει αυτό; Δύο ποτά καθημερινά για τους άνδρες και ένα μόνο για τις γυναίκες, θεωρούνται υπέρ αρκετά.

Τελικά, το αλκοόλ κάνει καλό;
Το αλκοόλ συμβάλει στην αύξηση των τιμών της «καλής» χοληστερόλης, ενώ βοηθά στη μείωση της συσσώρευσης αιμοπεταλίων η οποία από τη μια σχετίζεται με τη δημιουργία θρομβώσεων και από την άλλη έχει ενοχοποιηθεί για τη μειωμένη οξείδωση της «κακής» χοληστερόλης.

Κάτι «τρέχει» με… την μπίρα!
Μέχρι σήμερα, όλοι γνωρίζαμε πως ένα ποτηράκι κρασί κάνει καλό στην υγεία μας. Σε αυτό, όμως, έρχεται να προστεθεί και η μπίρα! Οι πολυφαινόλες, το φυλλικό οξύ και το πυρίτιο είναι τα «δύο» μαγικά συστατικά της τα οποία μεταξύ άλλων δρουν σαν ασπίδα απέναντι στα προβλήματα καρδιάς και στην οστεοπόρωση. Βασική προϋπόθεση; Να καταναλώνεται και αυτή με μέτρο! Πόσο είναι αυτό; Σχεδόν ένα ποτηράκι!

Leave a Reply