Βγάλτε το φαρμακείο από το μπάνιο σας!

Οι λόγοι είναι πολλοί και οι ειδικοί μας τους εξηγούν και μας παροτρύνουν να βρούμε μια άλλη (ασφαλή) θέση για το φαρμακείο μας μακριά από τα παιδιά χεράκια, αλλά και από τις ακατάλληλες συνθήκες που επικρατούν στο μπάνιο μας.

Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να θεωρούμε το ντουλαπάκι του μπάνιου το καλύτερο μέρος για να αποθηκεύουμε τα φάρμακά μας, πόσοι όμως έχουμε σκεφτεί πως η υγρασία που… ζει και βασιλεύει σ’ αυτό το δωμάτιο καταστρέφει τη δράση τους; Μάλλον κανείς, ας το παραδεχτούμε!

Οι ειδικοί, μας ανοίγουν τα μάτια…
Αμερικανοί επιστήμονες μελέτησαν την ευαισθησία και την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων και διαπίστωσαν πως οι συνθήκες που επικρατούν στο μπάνιο μας δεν το κάνουν και τον ιδανικότερο χώρο για να έχουμε εκεί τα φάρμακά μας. Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι ζεστές και υγρές συνθήκες που επικρατούν στα περισσότερα μπάνια τείνουν με τον καιρό να αλλοιώνουν τα δισκία και τις κάψουλες αλλά και να ελαττώνουν την ισχύ τους.

Ποια θεωρείτε η καλύτερη λύση;
Η καλύτερη λύση είναι να μετακομίσουμε σήμερα κιόλας το φαρμακείο μας σε ένα άλλο δωμάτιο που δεν έχει υγρασία. Έτσι θα είμαστε σίγουροι για την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων που καταναλώνουμε εμείς και τα παιδιά μας. Βασική προϋπόθεση; Να είναι βρίσκεται κάπου ψηλά όπου δεν φτάνουν τα παιδιά, περίεργα χεράκια ή να κλειδώνει με ένα κλειδί στο οποίο θα έχουν πρόσβαση μόνο οι μεγάλοι.

Leave a Reply