Γιατί κάποιες μαμάδες είναι μονίμως χαμογελαστές;

Υπάρχουν μαμάδες που είναι μονίμως αγχωμένες και άλλες που συνεχώς χαμογελούν… ακόμα κι όταν όλα πάνε στραβά. Δες πώς θα καταφέρεις να μπεις στη δεύτερη κατηγορία, γιατί δε θέλει κόπο… τρόπο θέλει!

• Δεν υπάρχει τελειότητα!
Αν στοχεύεις στο να έχεις πάντα τακτοποιημένο και καθαρό σπίτι και τα παιδιά να παίζουν ήσυχα και να τρώνε χωρίς να λερώνονται, να είσαι σίγουρη ότι… δε θα τα καταφέρεις. Μόλις το συνειδητοποιήσεις, θα δεις και πάλι το χαμόγελο στα χείλη σου!

• Βολτούλα;
Το μυστικό της χαμογελαστής μαμάς είναι να περνάει χρόνο με τον εαυτό της… Αφήνει έστω και για ένα μισάωρο τα παιδιά στο μπαμπά ή στη γιαγιά και πάει μια βόλτα στα μαγαζιά ή για έναν καφέ με τις φίλες της.

• Βοήθεια!
Δεν είναι ντροπή να ζητήσεις τη βοήθεια της μαμάς σου ή της φίλης σου που έχει ήδη παιδιά. Να είσαι σίγουρη ότι θα σε συμβουλεύσουν σωστά και θα γίνεις ακόμα καλύτερη μαμά.

• Μια υπέροχη σύζυγος…
Κακά τα ψέματα, για να είσαι χαμογελαστή πρέπει να φροντίζεις και το σύντροφό σου. Η σχέση σας είναι εξίσου σημαντική και όσα χρόνια κι αν περάσουν, εσύ οφείλεις να είσαι το κορίτσι που ερωτεύτηκε. Αντίστοιχα κι εκείνος. Άλλωστε όταν τα παιδιά σας βλέπουν αγαπημένους, νιώθουν σιγουριά για το σπίτι και την οικογένειά τους.

• Γέλιο…
Το γέλιο είναι πηγή ζωής. Διδάξου από τον τρόπο που γελάει το μωρό σου, χωρίς άγχος, χωρίς έννοιες, χωρίς τίποτα. Γέλα κι εσύ έτσι. Με την καρδιά σου. Κάνε πλάκα με τα παιδιά και το σύντροφό σου, κωμικοποίησε κάποια κατάσταση που φαίνεται δραματική, δείτε αστείες ταινίες όλοι μαζί. Είσαι μια υπέροχη μαμά! Απόλαυσέ το…

Leave a Reply