Γυμναστείτε παρέα!

Γιατί εκτός από καλό στην υγεία σου, η άσκηση έχει πολλά οφέλη και για το μικρό σου!

Νομίζεις πως η γυμναστική κρύβει οφέλη μόνο για τη δική σου υγεία και ευεξία; Κάνεις λάθος… Βλέποντάς σε το μικρό σου να γυμνάζεσαι, κερδίζει πόλλα…

1. Απολαμβάνει το παιχνίδι
Οι περισσότεροι γονείς, λόγω πίεσης της καθημερινότητας, προτιμούν στον ελεύθερο χρόνο τους να βλέπουν τηλεόραση τρώγοντας ανθυγιεινά σνακ. Αντιθέτως, εσείς επιλέγετε ένα χαλαρό jogging στο πάρκο, κάποιο υπαίθριο μάθημα γιόγκα για γονείς και παιδιά ή ένα ατελείωτο κρυφτό – κυνηγητό που σας κάνει να ξανανιώσετε παιδιά.

2. Μαθαίνει τι θα πει υπομονή και πειθαρχία
Χρειάζεται πολλή δουλειά (τόσο σωματική, όσο και πνευματική) για να χτίσει κάποιος αντοχή, αλλά και να τελειοποιήσει τα λακτίσματα. Όσο το παιδί βλέπει εσένα  να ασκείσαι, τότε προσπαθεί κι εκείνο για το καλύτερο πειθαρχώντας και χωρίς να το βάζει κάτω στην πρώτη δυσκολία!

3. Αγαπάει τα υγιεινά σνακ
Όσο ασκείσαι, τόσο λιγότερο junk food τρως. Άρα, δεν έχει κανένα νόημα να γεμίζεις το ψυγείο με αναψυκτικά και τα ντουλάπια με πατατάκια. Όταν θελήσει να πιει κάτι το μικρό σου, του φτιάχνεις smoothies ή πολύχρωμες φρουτοσαλάτες! Όχι απλά δεν τα αρνείται, αλλά τα προτιμάει… Επίσης, μαθαίνει από νωρίς να τρώει ένα σωστό πρωινό, που είναι η βάση της ημέρας! Έτσι πάει στο σχολείο γεμάτο ενέργεια και χαμόγελα!

4. Έχει σωστή στάση σώματος
Πολλοί ενήλικες έχουν προβλήματα με την πλάτη τους επειδή είχαν κακή στάση σώματος ως παιδιά. Όσο το μικρό σου ασκείται (είτε μαζί σου, είτε μόνο του) ενισχύει τους μυς της πλάτης που κρατάει το σώμα του στη στάση που πρέπει να έχει.

5. Είναι δημοφιλές
Ποιος δε θέλει στην ομάδα του ένα αθλητικό παιδί που βγαίνει σχεδόν πάντα πρώτο όταν τρέχει; Το παιδί σου, εκτός από δημοφιλές, μπορεί να γίνει και παράδειγμα προς μίμηση των υπολοίπων.

Extra tip: Όταν το παιδί σου γυμνάζεται τακτικά, μαθαίνει ότι οι μικροτραυματισμοί περνάνε… Επίσης, μαθαίνει πού βρίσκεται κάθε τι στο σώμα του και έχει καλύτερο έλεγχο της υγείας και της σωματικής του κατάστασης.

Leave a Reply