Γυμναστική, μία «προσωπική» υπόθεση

Περνάτε ατελείωτες ώρες στο γυμναστήριο και σχεδόν όλο τον ελεύθερο χρόνο σας κάνοντας τζόγκιν και πάλι δε βλέπετε τη διαφορά που περιμένατε στο σώμα σας; Βρείτε τον προσωπικό σας γυμναστή και λύστε το πρόβλημα.

Οι περισσότεροι από μας που προσπαθούμε να γυμναστούμε κάνουμε το ίδιο λάθος: προσπαθούμε μόνοι μας χωρίς την κατάλληλη καθοδήγηση από τους ειδικούς. Έτσι ακόμα και αν περνάμε ώρες τρέχοντας στο δρόμο ή στο διάδρομο ή χύνοντας ποτάμια ιδρώτα στα όργανα του γυμναστηρίου τα αποτελέσματα απέχουν παρασάγγας από τα αναμενόμενα. “Ένας άνθρωπος που δεν έχει άμεση ή χρόνια σχέση με τον χώρο του fitness συνήθως δε γνωρίζει ότι η σωστή καθοδήγηση είναι άκρως σημαντική προκειμένου να πετύχει το σκοπό του” λέει ο James M. Pivarnik, φυσιολόγος του Michigan State University και πρόεδρος του American CollegeCollege of Sports Medicine, “αυτό όμως είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορεί να κάνει”.

 

Προτεραιότητα στην υγεία

Η άσκηση χωρίς τη βοήθεια των ειδικών μπορεί εκτός από φτωχά αποτελέσματα να έχει και άλλες συνέπειες όπως την αύξηση των τραυματισμών. Αν χρησιμοποιούμε τα όργανα στο γυμναστήριο με λάθος τρόπο ή αν τρέχουμε χωρίς να έχουμε κάνει το κατάλληλο ζέσταμα κινδυνεύουμε να προκαλέσουμε βλάβες οι οποίες μπορεί να μας κρατήσουν όχι μόνο μακριά από τη γυμναστική αλλά και από άλλες δραστηριότητές μας. Επιπλέον αν έχουμε κάποιο πρόβλημα υγείας είναι πολύ πιθανό μία λάθος κίνηση να επιβαρύνει την κατάσταση. Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν οι ειδήμονες του fitness συμβουλεύουν όποιον θέλει να αθληθεί να αποφύγει τους αυτοσχεδιασμούς και να απευθυνθεί σε καταρτισμένους προπονητές, οι οποίοι θα σχεδιάσουν ένα πρόγραμμα ειδικά προσαρμοσμένο στις ανάγκες του. Έτσι όχι μόνο θα ανεβάσουμε τις επιδόσεις και αλλά θα προφυλάξουμε και την υγεία μας.

Leave a Reply