«Δε θέλω γάλα μαμά…»

Και εκεί που το μικρούλι σου έπινε με λαχτάρα το γάλα του, ξαφνικά γυρίζει το μουτράκι του από την άλλη και σου λέει ένα μεγαλοπρεπές «όχι». Και τώρα τι κάνεις; Αντιστάσου σε χατίρια, παρακαλετά, φωνές και απειλές. Η λύση είναι πιο εύκολη απ’ όσο… φαντάζεσαι…

Τα πρώτο που πρέπει να λάβεις υπ’ όψη, είναι ότι είναι αρκετά συχνό φαινόμενο τα παιδιά να περνούν φάσεις που βαριούνται το γάλα. Το πρώτο έξυπνο βήμα είναι εσύ, η μαμά, να μην δείξεις αναστατωμένη ή προβληματισμένη για αυτή του την άρνηση. Με τις φωνές, τις απειλές και τάζοντας ανταλλάγματα το θέμα «πιες το γάλα σου» μετατρέπεται σε διαμάχη εξουσίας που σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποφύγεις.
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις αν το παιδί σου δεν θέλει να πιει γάλα είναι να το αφήσεις για λίγες μέρες χωρίς γάλα και να το επανεμφανίσεις μία ή δύο εβδομάδες μετά. Αν και πάλι αρνείται να το πιεί, θα πρέπει να δοκιμάσεις άλλες εναλλακτικές εισάγοντας στη διατροφή του τρόφιμα που είναι πλούσια σε ασβέστιο όπως τυράκια, γιαουρτάκια και σπιτικές κρεμούλες φτιαγμένες με γάλα.

 

Leave a Reply