Εγκυμοσύνη: Προσοχή στα συμπληρώματα!

Τα συμπληρώματα διατροφής, έχουν τη δύναμη να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του μωρού μας ΜΟΝΟ όταν λαμβάνονται σωστά!

ρεπτικές ουσίες, βιταμίνες, μέταλλα… Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ο οργανισμός της γυναίκας έχει ανάγκη από ακόμα περισσότερα στοιχεία, αφού ένα μεγάλο μέρος τους συμβάλλει στην ανάπτυξη της νέας ζωής που φωλιάζει στην κοιλιά της. Ποια είναι όμως τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Γερμανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, ύστερα από σχετική έρευνα που πραγματοποίησαν, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας κάποια κενά στη γνώση και την ενημέρωση των εγκύων.

Για παράδειγμα:

• Πολλές γυναίκες ξεκινούν να λαμβάνουν κάποια συμπληρώματα διατροφής όπως το φολικό οξύ πολύ αργά ή ακόμα και καθόλου ενώ, την ίδια στιγμή, βομβαρδίζουν τον οργανισμό τους με διάφορα συμπληρώματα μικρής θρεπτικής αξίας, τα οποία μπορεί ακόμα και να βλάπτουν το έμβρυο αντί να το βοηθάνε.

• Το ίδιο ισχύει και για τα συμπληρώματα σιδήρου, τα οποία παίζουν καθοριστικό ρόλο για την παροχή οξυγόνου στο μωρό, όταν όμως καταναλώνονται σε υψηλές δόσεις μπορεί να οδηγήσουν σε αντίθετα αποτελέσματα.

Η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση της εγκύου από τον γιατρό, καθώς και η σωστή λήψη των συμπληρωμάτων, είναι λοιπόν το κλειδί για την υγιή ανάπτυξη του εμβρύου.

Leave a Reply