Εκπαίδευση τουαλέτας: 3 (βασικές) ερωτήσεις βρίσκουν απάντηση

Πάνω που λέτε πως τα καταφέρατε, όλο κάτι γίνεται και σας δημιουργείται η εντύπωση πως το μικρό σας… πισωγυρίζει. Μην ανησυχείτε – για κάθε πρόβλημα, υπάρχει μια λύση!

Ποια είναι τα τρία βασικά προβλήματα που μπορεί να σας απασχολήσουν ξεκινώντας (και πολλές φορές… ολοκληρώνοντας) την εκπαίδευση τουαλέτας; Εμείς τα εντοπίσαμε και σας δίνουμε τις λύσεις!

…βρέχεται στον ύπνο του;
Πρώτα απ’ όλα δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ένα παιδί 2-2 ½ ετών είναι πολύ δύσκολο να μένει στεγνό όλη νύχτα γιατί το ουροποιητικό του σύστημα είναι ακόμα ανώριμο. Δε βιαζόμαστε λοιπόν να του βγάλουμε την πάνα. Ξεκαθαρίζουμε όμως πως αν ξυπνήσει και θέλει πιπί του, πρέπει να μας ξυπνήσει για να πάμε στο γιογιό. Αφαιρούμε την πάνα αν δούμε πως μετά από 2-3 βράδια ξυπνά στεγνό. Στο εξής φροντίζουμε να μη του δίνουμε πολλά υγρά όταν πλησιάζει η ώρα του ύπνου.

…έχουμε συχνά ατυχήματα;
Άλλα παιδιά χρειάζονται περισσότερο και άλλα λιγότερο χρόνο για να συνηθίσουν το γιογιό. Πιθανότατα το δικό μας χρειάζεται λίγο χρόνο παραπάνω και το αποδεχόμαστε! Επίσης, βεβαιωνόμαστε πως έχουμε ξεκινήσει την εκπαίδευση τουαλέτας μια ήρεμη περίοδο. Αν τελικά καταλήξουμε πως δεν είναι ακόμα έτοιμο, σταματάμε και αρχίζουμε πάλι σε 2-3 μήνες.

…κάνει μόνο τα τσίσα του στο γιογιό;
Το ενθαρρύνουμε να κάνει και τα κακά του στο γιογιό αλλά δεν το πιέζουμε αν βλέπουμε ότι δε θέλει. Απλώς του δίνουμε το χρόνο που έχει ανάγκη. Τα περισσότερα παιδιά πάντως, αρχίζουν να κάνουν και τα κακά τους στο γιογιό 2-3 μήνες μετά την πρώτη τους γνωριμία μαζί του.

Leave a Reply