Επιχείρηση αγκαλιά!

Δεν χορταίνετε να έχετε το μωρό σας αγκαλιά… Κοιτάζοντάς το, όμως, φοβάστε μην το πονέσετε τόσο μικρό που είναι… Μοιάζει τόσο, μα τόσο εύθραυστο!

Για όλα τα μωρά, ανεξαιρέτως, η αγκαλιά της μαμάς είναι το καλύτερο μέρος του κόσμου. Εκεί αισθάνονται ασφάλεια και σιγουριά γιατί αναγνωρίζουν τη μαμαδίστικη μυρωδιά, ακούν τους χτύπους της καρδιάς της αλλά και την οικεία φωνή της, ακούσματα που τα νανούριζαν επί εννέα μήνες. Από την άλλη, μην ξεχνάτε πως στη βρεφική κυρίως ηλικία, η ασφάλεια είναι συνώνυμο της ευτυχίας. Χαρίζοντάς του λοιπόν γλυκές αγκαλιές κάνετε το μωρό σας τρισευτυχισμένο. Αυτό που πρέπει να προσέχετε είναι ο τρόπος που το σηκώνετε -αν είστε απότομη, είναι σίγουρο πως θα φοβηθεί- αλλά και ο τρόπος που το έχετε στην αγκαλιά σας: Σε καμία περίπτωση δεν θέλετε να πονάει, να νιώθει άβολα ή ανασφάλεια.

Οδηγίες… χρήσης
Όταν θέλετε να σηκώσετε το μωρό σας για να το πάρετε αγκαλιά, περάστε το δεξί σας χέρι κάτω από το λαιμό και το κεφάλι του και το αριστερό κάτω από τη μέση και τον ποπό του. Σιγά-σιγά, φέρτε το κοντά στο σώμα σας φροντίζοντας η δεξιά παλάμη σας να κλείνει μέσα της το κεφάλι του για να μην πέφτει απότομα μπρος πίσω. Στηρίξτε το κορμί του, έχοντας το ίδιο χέρι στην πλάτη του, έτσι ώστε το εσωτερικό του καρπού σας να βρίσκεται στον αυχένα του. Για να το αφήσετε στο κρεβάτι του, στηρίξτε με το ένα σας χέρι το κεφάλι του και με το άλλο τον ποπό του. Αφήστε πρώτα τον ποπό του και στη συνέχεια το κεφάλι του.
Tip: Το μόνο που χρειάζεστε για να αρχίσετε να παίρνετε το μικρό σας αγκαλίτσα δίχως φόβο, αλλά με πολύ πάθος, είναι να δώσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας και να –φυσικά– να… εξασκηθείτε!

Leave a Reply