Επιχείρηση «εστιατόριο»…

Κάθε έξοδος μαζί με τα παιδιά μπορεί να επιφυλάσσει μοναδικές «εκπλήξεις» τόσο για εμάς, όσο και για τους γύρω μας… Όσο πιο προετοιμασμένοι (και… υποψιασμένοι) είμαστε, τόσο καλύτερα θα μπορέσουμε να τις αντιμετωπίσουμε!

Κάθε έξοδος μαζί με τα παιδιά μπορεί να επιφυλάσσει μοναδικές «εκπλήξεις» τόσο για εμάς, όσο και για τους γύρω μας… Όσο πιο προετοιμασμένοι (και… υποψιασμένοι) είμαστε, τόσο καλύτερα θα μπορέσουμε να τις αντιμετωπίσουμε!

 

Το φέρατε από ‘δω, το φέρατε από ‘κει, τελικά καταλήξατε να επιχειρήσετε να φάτε έξω σήμερα! Φορέσατε στο μικρό σας τα καλά του κι επισκεφτήκατε το αγαπημένο σας εστιατόριο

Οι…αστάθμητοι παράγοντες
Τι κρίμα που τα παιδιά σε αυτή την τρυφερή (κατά τ’ άλλα) ηλικία δεν είναι «προγραμματισμένα» να κάθονται φρόνιμα στο κάθισμά τους, αλλά προτιμούν να αλωνίζουν στο χώρο παίρνοντας πολλές φορές σβάρνα τις καρέκλες, τα τραπεζομάντιλα και… τους σερβιτόρους! Και σαν να μην έφτανε αυτό, κάποιες φορές εξασκούνται και στην σκοποβολή χρησιμοποιώντας πατατούλες, κεφτεδάκια και άλλα «καλούδια» τα οποία εκτός από το πιάτο σας, πολλές φορές προσγειώνονται και στα κεφάλια των διπλανών σας… Τα πράγματα βέβαια χειροτερεύουν όταν εμφανίζονται οι τσιριχτές φωνούλες τους και, κατ’ επέκταση, τα «άγρια» βλέμματα των θαμώνων.

Τι θα λέγατε αν…
…σε πρώτη φάση επιλέγατε ένα εστιατόριο «φιλικό για τα παιδιά». Κάποια εστιατόρια διαθέτουν ειδικά διαμορφωμένους χώρους για παιδιά ή επιστρατεύουν κλόουν και ταχυδακτυλουργούς για κρατήσουν αμείωτο τόσο το ενδιαφέρον των μικρών, όσο και… την όρεξη των γονιών! Ακόμα μία καλή ιδέα θα ήταν να συνδυάζετε τις εξόδους σας με τους οικογενειακούς σας φίλους. Έτσι, τα παιδιά θα μπορούν να ασχοληθούν με τα παιδάκια των φίλων σας, πράγμα το οποίο σημαίνει περισσότερη διασκέδαση για εκείνα και λιγότερη γκρίνια για εσάς. Τέλος, ένα σετ ζωγραφικής θα μπορούσε να σας βοηθήσει να «ελέγξετε» λίγο την κατάσταση στο διάστημα που μεσολαβεί από το ορεκτικό στο κυρίως πιάτο και από εκεί στο επιδόρπιο!

Extra tip: Προσπαθήστε να μην αφήσετε το μικρό σας να βαρεθεί! Μιλήστε του, ρωτήστε το πράγματα για τον χώρο, τα φαγητά που του αρέσουν, για το τι θα ήθελε να κάνετε αφού επιστρέψετε στο σπίτι. Σε καμία περίπτωση μη το αφήσετε να κάθεται άπραγο σε μια γωνίτσα. Δεν θα αργήσει να επαναστατήσει αποζητώντας την προσοχή σας με κάθε τρόπο!

Leave a Reply