Καρότσι: Ναι, είναι όμορφο, αλλά είναι και πρακτικό;

Στο άρθρο που ακολουθεί, έχουμε συγκεντρώσει όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε προκειμένου να επιλέξετε ένα άνετο και ασφαλές καρότσι, όχι μόνο για το μικρό σας, αλλά και για εσάς!

Το καρότσι είναι το πιο απαραίτητο αξεσουάρ για τη βόλτα. Η αγορά του πρέπει να γίνεται με προσοχή και να εξετάζονται όλες οι παράμετροι. Αν κάποιος προσφερθεί να σας το κάνει δώρο καλό είναι να κάνετε μαζί του μία καλή έρευνα αγοράς λαμβάνοντας υπόψη τα εξής:

 Βεβαιωθείτε πως είναι εύκολο στο χειρισμό και κλείνει εύκολα. Να θυμάστε πως πιθανόν κάποιες φορές να χρειάζεται να το κλείσετε με το ένα χέρι αφού με το άλλο θα κρατάτε το μωρό.

 Προσέξτε το μέγεθός λαμβάνοντας υπόψη αν το καρότσι χωράει στο ασανσέρ του σπιτιού και στο πορτπαγκάζ του αυτοκινήτου σας.

 Προτιμήστε να υπάρχει θήκη για τα ψώνια πράγμα που θα σας εξυπηρετήσει στην περίπτωση που θέλετε να συνδυάσετε βόλτα και ψώνια.

 Ελέγξτε τη σταθερότητα του καροτσιού και τα φρένα του. Ευνόητη απαίτηση είναι επίσης η ζώνη ασφαλείας και το πιστοποιητικό ασφάλειας από την εταιρεία κατασκευής.

 Ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας είναι το βάρος του καροτσιού και το ύψος των χειρολαβών. Είναι σημαντικό να μπορείτε να σε κάθε περίπτωση να το χειριστείτε εύκολα.

 Ελέγξτε αν το καρότσι προσαρμόζεται στην χειμερινή και θερινή προστασία με μετατρεπόμενη κουκούλα και αδιάβροχη διαφάνεια.

 Προτιμήστε καρότσι με μεγάλες ρόδες εάν πρόκειται να κινήστε σε χωματόδρομους ή λασπώδες έδαφος και μικρές εάν ζείτε σε πόλη και θα κινήστε κυρίως πάνω σε πεζοδρόμια.

 Αν έχετε δίδυμα και ζείτε σε πόλη με στενά πεζοδρόμια και κίνηση στους δρόμους ίσως είναι καλύτερο να προτιμήσετε το διπλό καρότσι που έχει τις θέσεις τη μία πίσω από την άλλη κι όχι τη μία δίπλα στην άλλη.

 Τα πολυλειτουργικά καρότσια είναι δημοφιλής επιλογή. Είναι όμως συνήθως πιο βαριά. Για αυτό μερικοί γονείς εφοδιάζονται συνήθως και με ένα δεύτερο καρότσι σε μορφή μπαστουνιού που είναι πιο ελαφρύ. Τα πολύ μικρά μωρά όμως δεν μπορούν να τοποθετηθούν σε καρότσι μπαστούνι γιατί τα πιο πολλά από τα καρότσια αυτά συνήθως δεν είναι κατάλληλα για βρέφη.

Τα 5 must για το ιδανικό καρότσι:

1. Ζώνη ασφαλείας

2. Φρένα στάθμευσης

3. Ρυθμιζόμενη πλάτη

4. Μετατρεπόμενη κουκούλα

5. Αδιάβροχο κάλυμμα

Leave a Reply