Κουβαδάκια εν δράσει…

Στο σχολείο της παραλίας, τη θέση των βιβλίων παίρνουν τα… κουβαδάκια. Είναι απίστευτο πόσα πράγματα μπορούν να μάθουν τα μικρά μας παίζοντας με αυτά! 

 

Κουβαδάκια, τσουγκρανίτσες, φτυαράκια και διάφορα άλλα παιχνίδια θαλάσσης είναι ό,τι χρειάζονται τα μικρά μας για ατέλειωτες ώρες δημιουργικού παιχνιδιού στην παραλία. Συγκαταλέγονται δε, ανάμεσα στα «απαραίτητα» της παραλίας μιας και…

  • …λειτουργούν ως «πόλος έλξης» μικρών παραθεριστών, κάτι το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσουν το παιδί μας να γνωριστεί με άλλα παιδάκια, να αναπτύξει την κοινωνικότητά του και να κάνει τα πρώτα του βήματα στα μονοπάτια της μοιρασιάς και της συνεργασίας!
  • …χρησιμεύουν στη δημιουργία ενός πανέμορφου, χειροποίητου κάστρου – μια διαδικασία η οποία συμβάλλει στην εξάσκηση της λεπτής κινητικότητας του μικρού μας, αλλά και της φαντασίας του, αφού στη συνέχεια το κάστρο μας μπορεί να λειτουργήσει σαν ένα παραμυθένιο σκηνικό για αυτοσχέδιες ιστορίες και θεατρικά παιχνίδια.
  • …μεταφέροντας τα διάφορα υλικά μέσα στα κουβαδάκια του, το μικρό μας μπορεί να αρχίσει να ανακαλύπτει τη διαφορά ανάμεσα σε βαρύ-ελαφρύ, άδειο-γεμάτο, κ.λπ.
  • …βοηθούν τα παιδιά να μάθουν τα διάφορα σχήματα και σχέδια τα οποία μπορούν να φτιάχνουν στην αμμουδιά χρησιμοποιώντας τα αντίστοιχα καλουπάκια. 

Extra tip: Αφού τελειώσει το παιχνίδι του, παρακινούμε το μικρό μας να μαζέψει και να ξεβγάλει με νεράκι τα κουβαδάκια και όλα τα εξαρτήματά τους και να τα τακτοποιήσει στην τσαντούλα τους. Έτσι, θα είναι πεντακάθαρα κι έτοιμα προς χρήση στην επόμενη εξόρμηση στη παραλία, ενώ το μικρό μας θα μάθει σιγά-σιγά να γίνεται ακόμα πιο υπεύθυνο παιδάκι!

Leave a Reply