Μέλλουσα μαμά; 4 βασικές αλλαγές για το νέο σου στιλ!

Μόλις έμαθες τα ευχάριστα και πετάς από χαρά. Σκέφτεσαι τι αλλαγές σε περιμένουν; Aρκετές και κάποιες από αυτές  αφορούν την εμφάνισή σου. Μην σκέφτεσαι όμως αρνητικά.  Κάποιες από αυτές, τελικά, μπορεί να σου αρέσουν περισσότερο απ’ όσο…

Μόλις έμαθες τα ευχάριστα και πετάς από χαρά. Σκέφτεσαι τι αλλαγές σε περιμένουν; Aρκετές και κάποιες από αυτές  αφορούν την εμφάνισή σου. Μην σκέφτεσαι όμως αρνητικά.  Κάποιες από αυτές, τελικά, μπορεί να σου αρέσουν περισσότερο απ’ όσο φαντάζεσαι!

 

Αντίο τακούνια → Ναι στις μπαλαρίνες ή στα αθλητικά
Τα τακούνια πρέπει να αποφεύγονται, όχι μόνο γιατί επιβαρύνουν τη μέση αλλά και γιατί αυξάνουν τον κίνδυνο πτώσης, ιδιαίτερα όσο η εγκυμοσύνη προχωράει και η κοιλιά μεγαλώνει. Επίσης, η κατακράτηση και τα πρησμένα πόδια –φαινόμενα συχνά κατά την διάρκεια της κύησης– καθιστούν την καλύτερη επιλογή τα χαμηλά παπούτσια που δεν σφίγγουν τα πέλματα. Καιρός λοιπόν να ψηφίσεις υπέρ της άνεσης.

Αντίο εφαρμοστά ρούχα   → Ναι στα ρούχα της άνεσης
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης καλό είναι να αποφεύγονται ρούχα που σφίγγουν τη μέση, τα πόδια ή δυσκολεύουν τις κινήσεις σου. Καιρός λοιπόν να ανανεώσεις το στιλ σου με φαρδιές παντελόνες και άνετες μπλούζες ή άνετα φορέματα που δεν είναι πολύ εφαρμοστά. Δεν χρειάζεσαι απαραίτητα ρούχα εγκυμοσύνης. Αρκεί να είσαι βέβαιη, ιδιαίτερα όσο φουσκώνει η κοιλιά σου, ότι τα ρούχα που φοράς είναι άνετα. Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγονται οι σφιχτές κάλτσες που εμποδίζουν την κυκλοφορία του αίματος και μπορεί να επιδεινώσουν τους κιρσούς.

Αντίο στα συνθετικά  → Ναι στα βαμβακερά
Σίγουρα είναι καλό είναι να προτιμάς τα βαμβακερά ρούχα που δεν ανεβάζουν την θερμοκρασία του σώματος, καθώς είναι γνωστό ότι οι έγκυες ζεσταίνονται περισσότερο, ακόμα και τον χειμώνα. Τέλος, σε κάθε περίπτωση συστήνονται στις έγκυες να φορούν βαμβακερά άνετα εσώρουχα κι όχι συνθετικά, γιατί τα δεύτερα αυξάνουν το ρίσκο ανάπτυξης μικροβίων.

Ναι στα καλλυντικά  → Με προσοχή όμως στα συστατικά τους
Μπορείς να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς τα προϊόντα ομορφιάς άφοβα, εκτός αν διαπιστώσεις ότι προκαλούνται ερεθισμοί στο δέρμα σου. Να θυμάσαι πάντως ότι οι κρέμες προσώπου που εμπεριέχουν ρετινόλη είναι προτιμότερο να αποφεύγονται κατά την εγκυμοσύνη. Γενικά καλό είναι να διαβάζεις τις ενδείξεις στις κρέμες που χρησιμοποιείς, σε περίπτωση που υπάρχει κάποια σύσταση για τη χρήση τους κατά την εγκυμοσύνη.

Leave a Reply