Μαμά VS Μπαμπά: Η «μάχη» των φύλων ξεκινάει…

Πριν λίγες μέρες έμενε στο σπίτι ένα αγαπημένο ζευγάρι… μέχρι που ήρθε ένα μικρό πλασματάκι και το έκανε «πεδίο μάχης». Πάμε να δούμε πώς μπορεί ένας νέος μπαμπάς να αντιμετωπίσει μια νέα μαμά και αντίστροφα.

Οι νέοι μπαμπάδες, πρέπει να γνωρίζετε ότι η νέα μαμά…

• Αισθάνεται «χοντρή και άσχημη»… κι όποτε βρίσκετε την ευκαιρία καλό θα ήταν να της λέτε πόσο όμορφη είναι. Επίσης, ξεχάστε οποιοδήποτε σχόλιο για τα κιλάκια της εγκυμοσύνης. Κιλά είναι, θα χαθούν. Δε φτάνει που ενοχλούν την ίδια, πρέπει να το ακούσει κι από εσάς;

• Έχει εμμονή με το μωρό… και όλος ο κόσμος της περιστρέφεται γύρω από αυτό. Όμως δε μπορεί να του φωνάξει αν κάνει κάτι ή αν οτιδήποτε άσχημο την ενοχλήσει στη διάρκεια της μέρας. Έτσι όταν σας βλέπει το βράδυ, με την παραμικρή «λάθος ατάκα» σας είναι έτοιμη για καυγά. Μην το πάρετε προσωπικά. Δείξτε κατανόηση!

• Χρειάζεται προστασία… έμπρακτα! Μπορεί παλιότερα να ήταν μια ανεξάρτητη γυναίκα, αλλά πλέον χρειάζεται απόλυτα εσάς να τη στηρίζετε. Πάρτε πρωτοβουλίες και ξεκουράστε την, με όποιον τρόπο μπορείτε. Για παράδειγμα, αναλάβετε εσείς την προσοχή του παιδιού το απόγευμα και δώστε της λίγο χρόνο για τον εαυτό της, να κάνει ένα μπάνιο, να κοιμηθεί…

• Φοβάται… για όλα! Την τρομάζει το γεγονός ότι ενώ κάνει τα πάντα σωστά, μπορούν να πάνε όσο πιο λάθος γίνεται. Δείξτε της με τον τρόπο σας ότι σέβεστε τα αισθήματά της και πως είστε δίπλα της. Χρειάζεται να το ακούει. Συνέχεια.

• Σας αγαπάει πολύ… όσο κι αν ξεσπάει τα νεύρα της σε σας, δεν το κάνει επειδή σας «μισεί». Αντιθέτως, νοιώθει πια τέτοια οικειότητα που το κάνει επειδή ξέρει πως δεν θα την παρεξηγήσετε!

 

Οι νέες μαμάδες, πρέπει να γνωρίζετε ότι ο νέος μπαμπάς…

• Είναι ικανός… και μπορεί να σας βοηθήσει! Ζητήστε του ακριβώς αυτό που θέλετε κι εκείνος θα το κάνει. Όταν δε ζητάτε και περιμένετε να καταλάβει το χάος που έχετε στο μυαλό σας… τότε σίγουρα αρχίζουν οι παρεξηγήσεις! Πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές και πείτε του αυτό που σκέφτεστε με απλά λόγια.

• Έχει ανάγκες… όπως άλλωστε κι εσείς! Του λείπει η παλιά του ζωή που μπορούσε να δει έναν αγώνα στην τηλεόραση με τους φίλους του, χωρίς να τον διακόπτει τίποτα και κυρίως του λείπετε εσείς. Φροντίστε τον εαυτό σας και χαρίστε λίγο χρόνο στο σύντροφό σας…

• Θέλει να δεθεί… αλλά του είναι δύσκολο. Εσείς είχατε 9 μήνες καθημερινή επαφή με το μωρό. Όσο και να σας στήριζε, δε μπορούσε να φανταστεί τι συμβαίνει μέσα σας… ξαφνικά το μωρό γεμίζει το χώρο και τη ζωή του και θέλει να δεθεί μαζί του, αλλά είναι όλα τόσο καινούρια που δε μπορεί να τα διαχειριστεί! Αφήστε τον να κάνει εκείνος μπάνιο το μωρό και δώστε του αρμοδιότητες που να μπορεί εύκολα να κάνει κι έτσι θα αρχίσει να δένεται πιο γρήγορα με το μωράκι σας!

• Φοβάται… όπως κι εσείς! Του είναι όλα τόσο πρωτόγνωρα που ακόμα κι ένα απλό κλάμα του μωρού μπορεί να του προκαλέσει τον απόλυτο πανικό. Μην ξεχνάτε λοιπόν να τον ενθαρρύνετε και να του λέτε πως όλα θα πάνε καλά… ακριβώς αυτό που θέλετε να ακούσετε κι εσείς όταν φοβάστε!

• Χρειάζεται να ακούει «ευχαριστώ»… γι’ αυτό μην ξεχνάτε να του το λέτε! Και βέβαια γνωρίζουμε ότι εσείς κάνετε όλη τη «σκληρή δουλειά»… αλλά οι νέοι μπαμπάδες είναι σαν τα μωρά σας! Θέλουν συνεχώς ντάντεμα!

Leave a Reply