Μητρικό φίλτρο VS σεξουαλικότητας

Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι πολύ σημαντικό όταν ένα ζευγάρι μπαίνει στο ρόλο του γονιού, να μην ακυρώνει τον προηγούμενο ρόλο του συντρόφου. Όμως, πόσο εύκολο είναι αυτό;

Πολλές νέες μητέρες συμφωνούν, πως είναι πολύ δύσκολο από εκεί που είσαι μια κουρασμένη μαμά να ξαναγίνεις μια γοητευτική και ελκυστική γυναίκα. Υπάρχει άραγε τρόπος να γυρίσετε σε αυτό που ήσασταν πριν τον ερχομό του μωρού, όταν καθημερινά (με λερωμένα συνήθως ρούχα από το παιδί και με σώμα που πλέον δεν είναι σφριγηλό και αθλητικό) αναλώνεστε σε μια κουραστική ρουτίνα; Μια ρουτίνα τόσο δύσκολη και εξοντωτική που σκοτώνει κάθε επιθυμία για σεξ. Σύμφωνα όμως με τους ειδικούς είναι πολύ σημαντικό για το ζευγάρι όταν μπαίνει στο ρόλο του γονιού να μην ακυρώνει τον προηγούμενο του ρόλο του συντρόφου, καθώς κάθε γυναίκα που γίνεται μητέρα συνεχίζει να είναι σύζυγος και ερωμένη. Αν όμως εκείνη από την υπερπροστατευτικότητα που νιώθει για το μωρό, το δει σαν το κέντρο της ζωής της αφήνοντας τη σχέση της σε δεύτερη μοίρα, τα προβλήματα θα αρχίσουν να κάνουν την εμφάνιση τους ακόμα κι αν ο θυμός δεν εκτονώνεται ή δεν «λεκτικοποιείται».

Baby blues: Λευκές νύχτες και χαμένος ρομαντισμός
Στην περίπτωση που έχετε χάσει τη διάθεση σας για σεξ, να ξέρετε πως σύμφωνα με τους ειδικούς, οι άντρες χρειάζονται το σεξ όσο οι γυναίκες την επικοινωνία! Για να το καταλάβετε, φανταστείτε πως θα νιώθατε, αν ο σύζυγος σας καθόταν για φαγητό στην άλλη άκρη του τραπεζιού χωρίς να σας μιλάει για έναν ολόκληρο μήνα! Κάπως έτσι νιώθει κι εκείνος αν για ένα μήνα αποφεύγετε να κάνετε έρωτα μαζί του. Πώς μπορεί να διορθωθεί η κατάσταση, ώστε να αντιμετωπίσετε με άλλη διάθεση τις baby blues, λευκές νύχτες και τις μαύρες σκέψεις; Απλά σκεφθείτε πως έτσι κι αλλιώς για τα υπόλοιπα δεκαοκτώ χρόνια της ζωής σας θα είσαστε ψόφια στην κούραση, πλην όμως αυτό είναι ένα μεγάλο διάστημα για να περιμένετε να αρχίσετε την ερωτική σας ζωή! Πάρτε το λοιπόν απόφαση, δείτε τα πράγματα πιο ρεαλιστικά και εντάξτε το σεξ στη νέα σας ζωή. Αν αισθάνεστε άβολα, ντρέπεστε για το σώμα σας με τα επιπλέον κιλά και πιστεύετε πως δεν είσαστε πια επιθυμητή, συζητήστε τα συναισθήματα και τις ανασφάλειες σας με τον σύντροφο σας, αλλά επίσης προσπαθήστε να ξεκλέψετε λίγο χρόνο για να ξεκινήσετε ένα απλό πρόγραμμα γυμναστικής ακόμα και στο σπίτι. Στο μεταξύ, αν δεν έχετε ούτε την παραμικρή επιθυμία για σεξ, προσεγγίστε τον σύντροφο σας με άλλους τρόπους δείχνοντας του τρυφερότητα. Αν κι εκείνος δείχνει απρόθυμος, σκεφθείτε πως ίσως και να χρειάζεται κι αυτός το χρόνο του, καθώς μπορεί πολλοί άνδρες να αντιμετωπίζουν τον τοκετό ως χαρμόσυνο γεγονός, κάποιοι όμως κυριεύονται από αρνητικά συναισθήματα, ιδιαίτερα αν έχετε γεννήσει με καισαρική.

Τονωτικά διάθεσης για τους νέους γονείς
Όταν νιώθετε υπερφορτωμένοι από ευθύνες και υποχρεώσεις ή μαραζωμένοι από την επιδρομή της επιλόχειας κατάθλιψης δοκιμάστε να ανεβείτε κάπως με τα εξής τονωτικά:
• Μην πέφτετε στην παγίδα με τον ερχομό του μωρού να κλειστείτε στο σπίτι. Βρείτε κάποιον έμπιστο για να μείνει κοντά στο μωρό και βγείτε έστω και για τον γύρο του τετραγώνου ώστε να γεμίσουν οι μπαταρίες σας και να νιώσετε ανανεωμένη.
• Προσπαθήστε να καταλάβετε γιατί κλαίει το μωρό σας με το να κρατάτε λογαριασμό για το πότε τρώει, κοιμάται, πάει τουαλέτα, έτσι ώστε κάθε φορά να αναγνωρίζετε τον λόγο για τον οποίο κλαίει και να προλαβαίνετε τις ανάγκες του. Όσο πιο γρήγορα ανταποκρίνεστε τόσο πιο ήρεμο θα είναι.
• Ξεκλέψτε χρόνο έστω και για σύντομους υπνάκους, τίποτα δεν σε κάνει να νιώθεις χειρότερα από την έλλειψη του ύπνου για αυτό μην χάνετε τις ευκαιρίες.

Leave a Reply