Μια μάσκα, μα ποια μάσκα…

Η μάσκα θαλάσσης είναι το μοναδικό μέσο των παιδιών (αλλά και των μεγάλων) να εξερευνήσουν όλα όσα κρύβονται κάτω από τη στάθμη της θάλασσας και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους!

Φορώντας τη μάσκα θαλάσσης, ένας καινούριος κόσμος ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια των παιδιών. Αναμφίβολα είναι ένα από τα καλοκαιρινά αξεσουάρ που θα πρέπει να υπάρχει πάντοτε στην τσαντούλα της παραλίας. Γιατί; Πολύ απλά επειδή με τη βοήθειά της τα παιδιά…

 

  •  …εξασκούν την παρατηρητικότητά τους, μιας και προσπαθούν να δουν όσο περισσότερα πράγματα μπορούν, όσο έχουν το προσωπάκι τους κάτω από το νερό.
  •  …ανακαλύπτουν τι κρύβεται στο βυθό και στη συνέχεια μας περιγράφουν τα όσα είδαν με δικά τους λόγια ή ζωγραφίζοντάς τα στο χαρτί. Στην πρώτη περίπτωση εξασκούν τον προφορικό τους λόγο και το λεξιλόγιό τους, ενώ στη δεύτερη, τη φαντασία και το ταλέντο τους στη ζωγραφική.
  •  …έχουν ακόμα περισσότερη όρεξη για κολύμπι, μιας και τους αρέσει να παρατηρούν το βυθό και να ψάχνουν για πετρούλες, κοχυλάκια και ψαράκια. Το αποτέλεσμα; Γυμνάζονται ακόμα περισσότερο!

Extra tip: Αν το μικρό μας είναι αρκετά μεγάλο ούτως ώστε να μπορεί να χρησιμοποιήσει αναπνευστήρα, τότε, εφοδιάζουμε τη μασκούλα του με έναν. Έτσι, θα μπορεί να χαζεύει ακόμα πιο εύκολα το βυθό της θάλασσας – πάντα υπό το άγρυπνο βλέμμα μας! Αν πάλι είναι πολύ μικρό, τότε, είμαστε διαρκώς στο πλευρό του και αν τυχόν ανακαλύψει κάποιο θησαυρό, τότε βουτάμε εμείς για να τον ξετρυπώσουμε!  

Leave a Reply