Νιώθει μοναξιά…

Είναι δυνατόν το μικρό μας να νιώθει μοναξιά τώρα το καλοκαίρι; Φυσικά και είναι… Γι’ αυτό, καλό θα ήταν να είμαστε δίπλα του όσο πιο πολύ μπορούμε – άλλωστε, αυτός είναι ο σκοπός των διακοπών!

Αν είναι μοναχοπαίδι ή έχει αδερφάκι με το οποίο έχει μεγάλη διαφορά ηλικίας πιθανόν να νιώθει μοναξιά γιατί δεν έχει έναν σύντροφο στο παιχνίδι του. Eπίσης, είναι πιθανό να αναζητά την προσοχή των γονιών αν μόλις απέκτησε αδερφάκι ή γενικά οι γονείς είναι υπερβολικά απασχολημένοι με τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις.

Γι’ αυτό: Φροντίστε να εξασφαλίσετε ευκαιρίες ώστε να έρχεται σε καθημερινή επαφή με συνομήλικα παιδιά με επισκέψεις στην παιδική χαρά και το πάρκο. Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να πάτε διακοπές με φίλους ή συγγενείς που έχουν συνομήλικα παιδιά και γενικά οργανώνετε τακτικές συναντήσεις με τους φίλους του. Επίσης, αν βλέπετε ότι όταν ασχολείστε μαζί του βελτιώνεται η διάθεσή του, τότε αναμφισβήτητα έχει ανάγκη από περισσότερη προσοχή και ενδιαφέρον από μέρους σας και θα ήταν σκόπιμο να μην του τα στερήσετε.

Leave a Reply