Ξεκαθαρίστε τη ζωή σας!

Οτιδήποτε άχρηστο, είτε στο περιβάλλον είτε στο μυαλό μας, μας εμποδίζει να έχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής.

Έχετε γύρω σας ένα σωρό άχρηστα αντικείμενα, στο σπίτι, στο γραφείο, παντού. Το μυαλό σας ξεχειλίζει από περιττές σκέψεις για τη δουλειά που σας αναλώνουν χωρίς νόημα. Κάθε φορά που σκεφτήκατε να πετάξετε ένα αντικείμενο, να αποβάλλετε μια σκέψη, κάτι σας σταματούσε με αποτέλεσμα να συσσωρευτούν όλα γύρω σας δημιουργώντας ένα χάος. Εάν ξεκαθαρίσετε τους χώρους στους οποίους περνάτε τις περισσότερες ώρες της ημέρας, πετάξετε οτιδήποτε περιττό και απαλλαγείτε από περιττούς προβληματισμούς που στριφογυρίζουν στο μυαλό σας, θα νοιώσετε πραγματικά απελευθερωμένοι. Θα επαναπροσδιορίσετε τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τη ζωή σας και θα νοιώσετε “ελαφρύτεροι” από ποτέ.

 

Περιττές σκέψεις

Ρωτήστε τον εαυτό σας “Τι είναι αυτό που με φοβίζει να απαλλαγώ από περιττές σκέψεις;” και απαντήστε του ειλικρινά. Μην κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας. Αναρωτηθείτε για το κόστος που έχει η αντιμετώπιση αυτή στην συναισθηματική και σωματική σας υγεία καθώς και στα αποθέματα της ενέργειάς σας. Πάρτε μια κόλλα χαρτί και καταγράψτε οποιονδήποτε προβληματισμό θέλετε να ξεφορτωθείτε είτε αυτός αφορά τις σχέσεις στον εργασιακό σας χώρο, είτε τον σύντροφό σας είτε την οικογένειά σας. Με τον τρόπο αυτό θα σας είναι πιο εύκολο να πραγματοποιήσετε ένα ολοκληρωτικό ξεκαθάρισμα της ζωής σας.

Το επόμενο βήμα είναι να οργανώσετε ένα σχέδιο για το τι πρέπει να κάνετε στην πράξη προκειμένου να πετύχετε τον στόχο σας. Μην ξεχνάτε ότι η βοήθεια ενός ψυχολόγου μπορεί να σας βοηθήσει να βάλετε τα πράγματα σε μια σειρά πολύ ευκολότερα.

 

Περιττά αντικείμενα

Προγραμματίστε ένα σαββατοκύριακο ξεκαθαρίσματος στο σπίτι ή αφιερώστε μια συγκεκριμένη ημέρα για να βάλετε σε τάξη το γραφείο σας. Πάρτε μεγάλα κουτιά και ξεχωρίστε περιττά αντικείμενα είτε για ανακύκλωση, είτε για δωρεά σε κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα, είτε για πέταμα. Μαζέψτε όλα τα ρούχα που πιάνουν χώρο και έχετε να τα φορέσετε χρόνια, ξεκαθαρίστε εκείνα που είναι σε καλή κατάσταση προκειμένου να τα δωρίσετε κάπου και πετάξτε τα υπόλοιπα.

Info

Για να αποφασίσετε εάν ένα αντικείμενο σας είναι περιττό θα πρέπει όταν το κοιτάζετε να μην σας θυμίζει ευχάριστες στιγμές, να σας είναι αδιάφορο, να μην σας είναι χρήσιμο και να μην ανταποκρίνεται στις τωρινές σας ανάγκες.

Leave a Reply