Οι… κρυφοί «σύμμαχοι» της καρδιάς μας!

Εγώ, τους λαμβάνω σοβαρά υπόψη μου. Έτσι, φροντίζω την υγεία μου και κατ’ επέκταση εκείνους που αγαπάω! Γιατί, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να φροντίσεις εκείνον που αγαπάς, από το να είσαι γερή και δυνατή ούτως ώστε να μπορείς να το κάνεις!

Όλοι γνωρίζουμε τι κάνει κακό στην καρδιά μας (ασχέτως αν πολλά από αυτά συνεχίζουμε να τα κάνουμε) – το κάπνισμα, τα πολλά λιπαρά, η καθιστική ζωή, το άγχος. Αυτή τη φορά, όμως, δεν θα μιλήσουμε γι’ αυτά. Αντιθέτως, θα επικεντρωθούμε μονάχα σε ό,τι της κάνει καλό! Τι είναι αυτό; Μπορείς να το ανακαλύψεις στις γραμμές που ακολουθούν!

 • Το γέλιο
  Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν Αμερικανοί ερευνητές, το γέλιο συντελεί στη διεύρυνση των αιμοφόρων αγγείων διευκολύνοντας έτσι τη ροή του αίματος!
 • Η άσκηση
  Όσο πιο συστηματικά γυμναζόμαστε, τόσο περισσότερο δυναμώνει η καρδιά μας. Δεν χρειάζονται υπερβολές. Μισή ώρα ήπιας σωματικής δραστηριότητας καθημερινά είναι υπεραρκετή!
 • Η σωστή διατροφή
  Το ελαιόλαδο, τα ω-3 λιπαρά τα οποία βρίσκουμε σε αφθονία στα λιπαρά ψάρια (π.χ. το σολομό και τη σαρδέλα), τα φρούτα, τα λαχανικά, αλλά και το κόκκινο κρασί (ένα ποτηράκι!) αποτελούν σύμφωνα με τους ειδικούς «ασπίδα» για την καρδιά μας.
 • Το σεξ
  Τώρα, έχουμε έναν ακόμα λόγο για να οργανώσουμε ρομαντικές βραδιές με τον σύντροφό μας! Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, η ερωτική συνεύρεση έχει θετική επίδραση στην κυκλοφορία του αίματος, ενώ ταυτόχρονα εξασκεί και τον μυ της καρδιάς.
 • Η (μαύρη) σοκολάτα
  Σχετική έρευνα που διεξήχθη από τους ερευνητές του πανεπιστημίου του Cambridge, δείχνει πως η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας έχει τη δύναμη –και τον τρόπο!– να θωρακίσει την καρδιά μας από τους κινδύνους που καραδοκούν!
 • Τα ζωάκια
  Ένα κατοικίδιο ζώο έχει να μας προσφέρει πολλά περισσότερα απ’ όσα φανταζόμαστε. Ένα από αυτά είναι και η μείωση του άγχους η οποία με τη σειρά της θεωρείται ευεργετική για την καρδιά μας.
 • Οι φίλοι
  Προσέξτε όμως… Εννοούμε τους «καλούς» φίλους. Εκείνους που πραγματικά νοιάζονται για εμάς και είναι δίπλα μας όποτε τους χρειαστούμε. Μπορείτε να τους ξεχωρίσετε όχι στις λύπες, αλλά στις χαρές! Γιατί –σας μιλάω εκ πείρας!– ο καλός ο φίλος φαίνεται ΜΟΝΟ στη χαρά!

Leave a Reply