Παραλία… πώς θα περάσει η ώρα;

Αναρωτιέστε τι μπορείτε να κάνετε για να περάσετε όμορφα στην παραλία χωρίς να βαρεθείτε ούτε εσείς, αλλά ούτε και τα μικρά σας; Πολλά και διάφορα…!

Αναρωτιέστε τι μπορείτε να κάνετε για να περάσετε όμορφα στην παραλία χωρίς να βαρεθείτε ούτε εσείς, αλλά ούτε και τα μικρά σας; Πολλά και διάφορα…!

 • Καστράκια στην άμμο
  Δεν υπάρχει καλύτερη ενασχόληση για τα παιδιά από το να φτιάχνουν καστράκια στην άμμο και ταυτόχρονα δεν υπάρχει καλύτερη ηλιοθεραπεία για εσάς από το να τα φτιάχνετε μαζί τους.
 • Ώρα για σπορ!
  Ρακέτες, βόλεϊ, τρέξιμο, κολύμπι, πόλο… ακόμα και ποδόσφαιρο! Ό,τι αρέσει σε εσάς και το μικρό σας, αρκεί να περνάτε όμορφα μαζί!
 • Αντηλιακά… μαθήματα
  Μη σας φαίνεται περίεργο! Μάθετε στο μικρό σας να βάζει μόνο του αντηλιακό στο μπροστινό μέρος του σώματος και στο πρόσωπο, κοιτώντας εσάς. Εσείς, βάλτε του στην πλάτη και αφήστε εκείνο να βάλει σε εσάς. Πολύ σημαντικό επίσης είναι, να του μάθετε να φοράει το καπέλο του αν θέλει να παίζει στον ήλιο!
 • Διαβάζουμε;
  Βιβλία με πολύχρωμα εξώφυλλα και περιοδικά με δημιουργικές δραστηριότητες, δεν πρέπει ποτέ να λείπουν από την τσάντα θαλάσσης. Από τη μία βοηθάτε το παιδί να αναπτύξει τη φαντασία του κι από την άλλη περνάει δημιουργικά το χρόνο του.
 • Αυτοχεδιάζουμε!
  Αν είστε σε απομονωμένη παραλία –το τονίζουμε αυτό– μπορείτε να φτιάξετε μια αυτοσχέδια θεατρική παράσταση με το μικρό σας. Στηριχτείτε στην ομορφιά της αμμουδιάς και του νερού και πλάστε τις δικές σας ιστορίες. Για κοστούμια, μπορούν να σας «βοηθήσουν» οι πετσέτες και τα παρεό.
 • Κάνουμε βόλτες…
  Το περπάτημα στην αμμουδιά είναι αναζωογονητικό τόσο για τους ενήλικες όσο και για τα παιδιά. Πάρτε από το χέρι το μικρό σας και πλατσουρίστε από τη μία ως την άλλη άκρη της παραλίας.
 • Κοχύλια & πέτρες
  Όσο κάνετε τη βολτούλα σας, μπορείτε να μαζέψετε κοχύλια και πετρούλες. Γυρνώντας στην πόλη, μπορείτε να φτιάξετε χειροτεχνίες με τους καλοκαιρινούς σας θησαυρούς!
 • Φορτίζουμε τις μπαταρίες μας…
  Αφού έχετε περάσει όλη την ημέρα στη θάλασσα, κατά τις 16.00 το απόγευμα (ίσως και νωρίτερα) έρχεται μια γλυκιά νύστα… Μην τη φοβηθείτε. Αφήστε τη να σας παρασύρει στη γλυκιά αγκαλιά του Μορφέα. Βασική προϋπόθεση; Να είστε προφυλαγμένοι από τις αδιάκριτες ακτίνες του ήλιου και –φυσικά- να φοράτε αντηλιακό – ναι, ακόμα και στη σκιά!

Leave a Reply