Πότε να του δώσω χυμό πορτοκάλι;

Η απάντηση βρίσκεται μόνο ένα «κλικ» μακριά!

Μπορεί η βιταμίνη C να αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο του ανθρώπινου οργανισμού (ειδικά τώρα που σιγά-σιγά θα αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους και οι ιώσεις) παρ’ όλα αυτά, όμως, η πρώτη φορά που θα γνωρίσει το μικρό σας τον χυμό πορτοκάλι δεν θα πρέπει να είναι πριν κλείσει τους 6 πρώτους μήνες της ζωής του.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι καλό να αποφεύγουμε να δίνουμε σε μωράκια μικρότερα των 6 μηνών χυμό πορτοκαλιού γιατί πολλά είναι ευαίσθητα στην κατανάλωση –όχι μόνο του συγκεκριμένου χυμού– αλλά και γενικά των όξινων φρούτων. Από τον 7ο μήνα όμως, μπορούμε να προσφέρουμε στο μικρό μας χυμό πορτοκαλιού. Επειδή όμως σχεδόν όλα τα μωράκια δυσανασχετούν με την ελαφρώς όξινη γεύση τους, τους προσφέρουμε την ποσότητα βιταμίνης C που έχει ανάγκη ο οργανισμός τους μέσα στη φρουτόκρεμα.

Όσο για την ποσότητα που πρέπει να λαμβάνουν ημερησίως; Αυτή, δεν θα πρέπει να ξεπερνά το μισό πορτοκάλι (σχεδόν 100 ml). Τα υπόλοιπα όξινα φρούτα όπως για παράδειγμα τα κεράσια, τα ροδάκινα ή τα βερίκοκα, τα εισάγουμε στο διαιτολόγιο του μωρού μας από τον 8ο μήνα και μετά.

Leave a Reply