Στους τέσσερις τροχούς!

Μπορεί το μικρό μας να λατρεύει τις βόλτες με το αυτοκίνητο, τι γίνεται όμως όταν αυτές διαρκούν λίγο παραπάνω από το συνηθισμένο; Αρχίζουν τα νεύρα, η γκρίνια και το κλαψούρισμα…

Κι όμως, μπορεί να υπάρχει τρόπος να αποφύγουμε αυτά τα νεύρα αν κάνουμε το ταξίδι μας όσο το δυνατό πιο διασκεδαστικό για τον λιλιπούτειο –πλην όμως απαιτητικό– συνεπιβάτη μας! Πως μπορούμε να τα καταφέρουμε; Λοιπόν, έχουμε και λέμε…

  • Ένα cd γεμάτο χαρούμενα παιδικά τραγουδάκια τα οποία μπορούμε κι εμείς να σιγοτραγουδούμε είναι ό,τι πρέπει να «ζεστάνει» την ατμόσφαιρα και να εκτοξεύσει τη διάθεση στα ύψη!
  • Ένα σετ δαχτυλόκουκλες μπορεί να γίνει αφορμή για ατέλειωτες ιστορίες. Ιστορίες τις οποίες μπορούμε να σκεφτούμε εμείς ή να παρακινήσουμε το μικρό μας να πλάσει κι εκείνο τις δικές του ενεργοποιώντας τη φαντασία του.
  • Ακόμα ένας τρόπος για να περάσει η ώρα ευχάριστα, είναι να αρχίσουμε ένα παιχνίδι με τις λέξεις. Παίρνουμε, λοιπόν, ένα προς ένα τα γράμματα της αλφαβήτα και όλοι λέμε από μια λέξη η οποία θα πρέπει να ξεκινάει από το συγκεκριμένο γράμμα – Π.χ. «Α», «άλογο», «αγόρι», «αφτί»! Ένα απλό παιχνιδάκι το οποίο δεν έχει μόνο διασκεδαστικό χαρακτήρα, αλλά και εκπαιδευτικό!
  • Κάποια γνώριμα αντικείμενα όπως για παράδειγμα το αγαπημένο λούτρινο του μικρού μας, αλλά και ένα ολοκαίνουριο αντικείμενο-παιχνίδι  το οποίο θα τραβήξει το ενδιαφέρον του μόλις βαρεθεί τα παλιά είναι ανάμεσα στα πράγματα τα οποία καλό θα ήταν να έχουμε μαζί μας.

Κάτι για το δρόμο…
Μπορεί να αναλύσαμε πολλούς και διάφορους τρόπους μέσω των οποίων μπορούμε να κάνουμε λίγο πιο ευχάριστη τη διαδρομή για τα μικρά μας, υπάρχει όμως κάτι το οποίο αν δεν προβλέψουμε, όλα θα πάνε στράφι! Τι είναι αυτό; Μα φυσικά το στομαχάκι των μικρών μας, το οποίο άπαξ κι αρχίζει να γουργουρίζει, κανένα παιχνίδι δεν πρόκειται να τραβήξει το ενδιαφέρον τους. Με οποίο μέσο κι αν ταξιδεύουμε, λοιπόν, φροντίζουμε να έχουμε πάντα μαζί μας, δροσερό νεράκι και ένα υγιεινό σνακ όπως π.χ. ένα κουτί μπισκότα, λίγα κομμάτια χειροποίητο κέικ, ένα σαντουιτσάκι, μια μπάρα δημητριακών ή ένα φρούτο.

Leave a Reply