Τα μυστικά του καλού παραμυθά!

Ανακαλύψτε τα, υιοθετήστε τα και κάντε τους μικρούς ακροατές να κρέμονται από τα χείλη σας!

Ένα είναι το σίγουρο: Οι μεγάλες, ηλιόλουστες ημέρες του καλοκαιριού περνάνε πιο όμορφα αν τις γεμίζουμε με ιστορίες πασπαλισμένες με μπόλικη φαντασία. Αναμφίβολα, τα παραμύθια είναι ένα από τα μέσα που διαθέτουμε για να κάνουμε τη ζωή των παιδιών μας ακόμα ομορφότερη κεντρίζοντας το ενδιαφέρον τους. Βασική προϋπόθεση; Να τα αφηγούμαστε «σωστά»! Για να το κάνουμε αυτό…

#1

Επιλέγουμε την ιστορία μας

Όσο πιο κοντά στην ηλικία και τα ενδιαφέροντα του παιδιού, τόσο το καλύτερο!

#2

Κάνουμε «σκονάκι»!

Πριν ξεκινήσουμε την αφήγηση, ρίχνουμε μια κλεφτή ματιά στην ιστορία. Έτσι, θα γνωρίζουμε από πριν σε ποια σημεία θα πρέπει να δώσουμε έμφαση αλλάζοντας π.χ. τη φωνή μας.

#3

Βάζουμε τα χέρια «στο παιχνίδι»

Συνδυάζουμε την αφήγηση με τις αντίστοιχες κινήσεις κάνοντάς τη ακόμα πιο ενδιαφέρουσα για τα παιδιά.

#4

«Παίζουμε» με τη φωνή μας!

Τυλίγουμε τις εικόνες με τους αντίστοιχους ήχους! Αλλάζουμε τη φωνή μας ανάλογα με το ποιος μιλάει και προσπαθούμε να αναπαράγουμε τυχόν ήχους π.χ. το φύσημα του αέρα, την πόρτα που κλείνει, κ.ο.κ.

 #5

Ξεφεύγουμε από «τη γραμμή»

Προσθέτουμε ακόμα περισσότερα στοιχεία στο παραμύθι μας. Στοιχεία βγαλμένα από τη φαντασία μας το οποίο θα το κάνουν μοναδικό και ακόμα πιο ενδιαφέρον για τα παιδιά. Μάλιστα, μπορούμε να βάλουμε κι εκείνα στο παιχνίδι παρακινώντας τα να αρχίσουν ή να τελειώσουν την ιστορία, να περιγράψουν μια τοποθεσία ή ακόμα και να «δώσουν ζωή» στον δικό τους ήρωα.

Leave a Reply