Τα 2 πρώτα χρόνια είναι δύσκολα…

…ή –τουλάχιστον– τα πρώτα πιο δύσκολα. Αν αναρωτιέστε πως θα βγείτε «αλώβητοι» –στη μάχη με τις πάνες, τις πιπίλες και τα μπιμπερό, τότε δε μένει παρά να διαβάσετε τις γραμμές που ακολουθούν…

Ο ερχομός ενός μωρού συνεπάγεται μια πιο γεμάτη ζωή με λιγότερο κοινό χρόνο για εσάς και το σύντροφό σας. Είναι φυσιολογικό το μωράκι σας να τραβήξει όλα τα φώτα πάνω του και η προσωπική σας ζωή να μπει σε δεύτερη μοίρα, τουλάχιστον για τα 2 πρώτα χρόνια! Ο νέος μπαμπάς συχνά παραμερίζεται λιγάκι από την καλή του – νέα μητέρα τώρα – επειδή έχει ως προτεραιότητά της, τις ανάγκες του μωρού. Κάτι απολύτως κατανοητό και εύλογο! Αργότερα όμως, θα χρειαστεί να ανακτηθεί η οικειότητα και η τρυφερότητα μεταξύ του ζευγαριού! Παρακάτω, θα βρείτε κάποιους απλούς τρόπους προκειμένου να αναζωογονήσετε τον έρωτά σας και να τον κρατήσετε δυνατό ακόμα κι αυτά τα δύο δύσκολα χρόνια!

• Αναζητείστε μια νύχτα για σας!
Μπορείτε για ένα βράδυ –ή για κάποιες ώρες– να αφήσετε το παιδί με τον παππού και τη γιαγιά ή να βρείτε κάποιον να το προσέχει. Έτσι, θα έχετε χρόνο να… απολαύσετε ο ένας τον άλλο! Κανονίστε να πάτε σινεμά, για ένα ποτό ή για φαγητό έξω!

• Κανονίστε το ραντεβού στο σπίτι!
Μόλις κοιμηθεί το μικρό σας, για κάμποση ώρα, αρπάξτε την ευκαιρία να χαρείτε τις στιγμές που είστε μόνοι σας! Πιείτε λίγο κρασάκι, μιλήστε, κοιταχτείτε στα μάτια όπως κάνατε και όταν πρωτογνωριστήκατε! Σίγουρα θα βρείτε ξανά το δέσιμο και την οικειότητα που είχατε μεταξύ σας!

• Γίνετε (ακόμα πιο) δημιουργικοί!
Δεν χρειάζεται να περιμένετε την τέλεια στιγμή για να βρεθείτε λίγο μόνοι σας. Μπορείτε να κανονίσετε ένα καφέ μετά τη δουλειά πριν γυρίσετε στο σπίτι. Ή εάν κανονίσετε βραδινό ραντεβού έξω, μπορείτε να πάτε ξεχωριστά!

• Αντιμετωπίστε το σαββατοκύριακο ως… σαββατοκύριακο!
Ετοιμαστείτε, πάρτε ένα σακίδιο και διασκεδάστε όλοι μαζί! Πηγαίνετε βόλτα στα μαγαζιά, στις κούνιες, οργανώστε ένα πικ-νικ, παίξτε μαζί με το παιδί! Θα το ευχαριστηθεί κι εκείνο και εσείς!

• Παίξτε παιχνίδια!
Τα παιχνίδια είναι γνωστό πως μας κάνουν να διασκεδάζουμε και να γελάμε. Μπορείτε λοιπόν να οργανώσετε μια φορά τη βδομάδα (ή μια στις 2 βδομάδες) να παίζετε χαρτιά ή επιτραπέζια μόνοι σας ή και με φίλους!

• Τέλος αφιερώστε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας (ο καθένας ξεχωριστά!)
Μπορεί με την άφιξη του μωρού σας να παραμελήσατε τον εαυτό σας, όμως, είναι αλήθεια πως λίγος χρόνος για εσάς είναι πολύ σημαντικός και ευεργετικός. Εξάλλου, είναι γνωστό πως αν δεν έχουμε χρόνο για εμάς, δεν μπορούμε να αφιερώσουμε ολοκληρωτικά τον εαυτό μας κάπου…

Leave a Reply