Το μυστικό της ευτυχίας…

…δεν είναι ένα, είναι επτά! Και όλα έχουν να κάνουν με τον εαυτό σου. Ακολούθησέ τα ένα προς ένα και δεν θα χάσεις – αρκεί, βέβαια, να το πιστέψεις και λίγο!

Δώσε χρόνο στον εαυτό σου…

Μπορεί, το να στριμώξεις μια-δυο ώρες για καφέ, για να πας στο κομμωτήριο ή για να κάνεις αυτό το μανικιούρ που τόσο έχεις «ανάγκη» να μοιάζει πολυτέλεια για το ασφυκτικά γεμάτο πρόγραμμά σου, σκέψου όμως, πως αυτές οι ώρες μπορεί να σου εξασφαλίσουν ακόμα περισσότερη ενέργεια για όλα όσα έχεις να κάνεις όλη την υπόλοιπη ημέρα σου. Μη διστάζεις, λοιπόν, χάρισέ τες απλόχερα στον εαυτό σου! 

Δράσε!

Ναι, ακριβώς όπως το διάβασες: Δράσε! Όχι μόνο για εσένα, αλλά και για τους γύρω σου! Σου αρέσει κάτι; Κάντο! Θέλεις να αλλάξεις κάτι άλλο; Επίσης κάντο! Μην αφήνεις τον χρόνο να περνά. Γιατί να είσαι θεατής στη ζωή σου αφού μπορείς –και πρέπει!– να γίνεις πρωταγωνίστρια; Αν, λοιπόν, σου αρέσει ο χορός, ξεκίνα μαθήματα. Κι αν δεν έχεις που να αφήσεις τα παιδιά, παρ’ τα κι αυτά μαζί! Μπορείτε να μάθετε χορό οικογενειακώς και κάθε Κυριακή στο σπίτι σας να παίζετε το… Dancing with the Stars! Γελάς; Φαντάσου πόσο θα γελάσεις όταν θα αρχίσουν (με το καλό) οι… παραστάσεις!

Διώξε μακριά τις ενοχές!

Δεν θέλεις να φεύγεις νωρίς από το γραφείο. Εκνευρίζεσαι όταν αρρωσταίνεις και η άδεια φαντάζει άπιαστο όνειρο για εσένα; Προσπάθησε να το ξεπεράσεις και προχώρησε με τη ζωή σου! Αφουγκράσου τις ανάγκες σου και κάνε ό,τι περνά από το χέρι σου (και το μυαλό σου) προκειμένου να τις καλύψεις. Άλλωστε, το οφείλεις στον εαυτό σου! Τόσα χρόνια τον ξέρεις…

Γύρισε την πλάτη στον θυμό!

Μελαγχόλησες; Έχεις τα νεύρα σου ή… (ακόμα χειρότερο) κάποιος σου τα δημιούργησε; Αγνόησέ τα όλα (ναι, είναι δύσκολο) και καταπιάσου με οτιδήποτε έχει τη δύναμη να φέρει και πάλι το χαμόγελο στα χείλη σου. Π.χ. Παίξε με τα παιδιά, κάτσιασε το σκύλο ή τη γάτα σου, μίλησε στο τηλέφωνο με μια φίλη, βγες για ένα ποτό. Με λίγα λόγια, κάνε ό,τι μπορείς για να ξεχαστείς και… να το ξεχάσεις!

Κάνε… χαζομάρες!

Ποιος είπε πως αυτά που κάνεις πρέπει (πάντα) να συνάδουν με την ηλικία σου; Τόλμησε να δοκιμάσεις νέα πράγματα και να αποκτήσεις όμορφες εμπειρίες. Μη φανταστείς κάτι extreme… Σκέψου απλά κάτι «παιδικό» – μια βόλτα στο Λούνα Παρκ, ένα νέο χόμπι, μια ξένη γλώσσα ή οτιδήποτε άλλο μπορείς να σκεφτείς.

Άδραξε τη μέρα…

Τι να πούμε για τους ρυθμούς της ζωής… Τα πάντα «τρέχουν» κι εσύ απλά προσπαθείς να τα προλάβεις. Σηκώνεσαι γρήγορα από το κρεβάτι, κάνεις ένα γρήγορο μπάνιο, ντύνεσαι γρήγορα και φεύγεις γρήγορα για τη δουλειά. Τρως γρήγορα, τα λες γρήγορα στο τηλέφωνο με μια φίλη και γρήγορα τρέχεις να ετοιμάσεις τα παιδιά. Γιατί χρησιμοποιώ τόσες φορές τη λέξη γρήγορα; Μα, για να σου δείξω πως πρέπει να ρίξεις λίγο τους ρυθμούς και να κάνεις κάποια πράγματα ΑΡΓΑ! Έτσι, λοιπόν, βάλε λίγο πιο νωρίς το ξυπνητήρι και ετοιμάσου με το πάσο σου. Πήγαινε στο γραφείο, αλλά βρες λίγο χρόνο για να μιλήσεις και με την κολλητή σου. Τέλος, απόλαυσε –τουλάχιστον– ένα από τα γεύματά σου και αφιέρωσε λίγο χρόνο παραπάνω στα παιδιά. Αν το προσπαθήσεις, μπορεί και να τα καταφέρεις.

Γίνε παιδί!

Πως; Ξεκίνησε βάζοντας στη ζωή σου το παιχνίδι. Επιτραπέζιο, στο πάρκο ή μέσα στο σπίτι – σίγουρα μπορεί να αλλάξει –έστω και για λίγο– τη διάθεσή σου. Ξέκλεψε, λοιπόν, λόγο χρόνο μέσα στην ημέρα και αφιέρωσέ τον εκεί. Παίξε, γέλασε με την καρδιά σου και «κλείσε τα μάτια» σε ό,τι σε μελαγχολεί.

Δώσε ευκαιρίες…

Στους άλλους, για να αγαπήσουν εσένα και σε εσένα για να αγαπήσεις τους άλλους. Καλώς ή κακώς σχεδόν όλοι οι άνθρωποι χρειάζονται χρόνο για να συνηθίσουν και να αγαπήσουν κάτι. Έτσι κι εσύ… Μη βιάζεσαι, λοιπόν, να κρίνεις και… να κατακρίνεις. Μοίρασε ευκαιρίες και «κλέψε» καναδυό και για τον εαυτό σου!

Leave a Reply