Το πρόβλημα: Έχω δίδυμα! Θα είναι αρκετό το γάλα μου;

Από τη στιγμή που θέλεις να θηλάσεις, σίγουρα θα μπορέσεις να ξεπεράσεις τα περισσότερα μικροεμπόδια που μπορεί να παρουσιαστούν. Μην αγχώνεσαι λοιπόν! Όλα είναι στο χέρι σου!

Το μόνο που δεν χρειάζεται να σε ανησυχεί είναι αυτό. Το γάλα παράγεται στο μαστό με βάση τη ζήτηση. Όσο περισσότερο θηλάζεις τόσο περισσότερο γάλα θα έχεις. Παρόλα αυτά το να θηλάζεις δίδυμα δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Η ΛΥΣΗ

  • Ο θηλασμός διδύμων μπορεί να σε εξαντλήσει. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να ξεκουράζεσαι. Προσπάθησε να κοιμάσαι όταν κοιμούνται τα μωρά και ζήτησε οπωσδήποτε βοήθεια από το σύντροφό σου.
  • Είναι σημαντικό να τρέφεσαι σωστά προτιμώντας τρόφιμα υψηλής θρεπτικής αξίας καθώς και να πίνεις συχνά και αρκετά υγρά.
  • Μόνο αν τα μωρά δεν παίρνουν ικανοποιητικό βάρος θα συστήσει ο γιατρός να τους δώσεις συμπλήρωμα. Επειδή όταν συνδυάζεται μπουκάλι και θηλασμός υπάρχει ο κίνδυνος σύγχυσης θηλών (το μωρό συνήθως προτιμά το μπουκάλι) φρόντισε να οι θηλές του μπουκαλιού να προσομοιάζουν με τις φυσικές.
  • Τις πρώτες μέρες μπορείς να θηλάζεις τα μωρά ταυτόχρονα για να εξοικονομήσεις χρόνο. Συνήθως όμως καθώς περνάει ο καιρός το κάθε μωρό φτιάχνει το δικό του πρόγραμμα.
  • Για να θηλάσεις μαζί τα διδυμάκια σου τοποθέτησέ τα στα πόδια σου χιαστί (δηλαδή έτσι ώστε να σχηματίζουν X πάνω στην κοιλιά σου) φροντίζοντας το σώμα τους να είναι γυρισμένο προς τα εσένα.
  • Αν θηλάζεις σε διαφορετικό χρόνο το κάθε μωρό προτίμησε να είσαι ξαπλωμένη έτσι ώστε να μην κουράζεσαι δεδομένου ότι θα θηλάζεις πολλές φορές μέσα στην μέρα.
  • Χρησιμοποίησε μαξιλάρια για να στηρίζεις τα μωρά όταν τα θηλάζεις ταυτόχρονα. Εξυπηρετικό μπορεί να σου φανεί και το ειδικό μαξιλάρι εγκυμοσύνης.

 

Leave a Reply