Όσα η μαμά σου κράτησε για τον εαυτό της…

Και τα βλέπεις τώρα που έγινες κι εσύ μανούλα…

 Μαμά ή φίλη;
Η μαμά σου προσπαθούσε καθημερινά να είναι η καλύτερη μαμά του κόσμου και να κερδίζει την εμπιστοσύνη σου. Άλλες φορές ήταν πιο αυστηρή, άλλες λιγότερο. Είχε ένα τεντωμένο σχοινί στο οποίο έπρεπε να ισορροπεί συνεχώς. Μπορεί να έκανε μερικά λαθάκια, αλλά πάντα τα κατάφερνε στο τέλος.

• Κλάμα…
Από τη στιγμή που έμαθε ότι θα σε φέρει στον κόσμο, άρχισαν τα συναισθήματα μέσα της να γιγαντώνονται! Υπήρχαν φορές που ήσουν άρρωστη κι εκείνη έμενε στο προσκεφάλι σου όλο το βράδυ, προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυα της αγωνίας της… Έκλαιγε από χαρά κάθε φορά που σε έβλεπε να πηγαίνεις ένα βήμα πιο πέρα…

• Superhero!
Με το που γεννήθηκες, από κανονική γυναίκα μεταμορφώθηκε σε υπερ-ηρωίδα για να σε μεγαλώσει… Μπορούσε να σκανάρει με τα μάτια της την περιοχή που έπαιζες για να μην υπάρχει ίχνος κινδύνου, ενώ παράλληλα φρόντιζε να συμπεριφέρεσαι σωστά, τόσο εσύ όσο και τα υπόλοιπα παιδιά γύρω σου! Και τα έμαθε μόνη της. Δεν υπάρχει πανεπιστήμιο της μητρότητας. Είναι απλά το ένστικτο!

• Ώρα για κινούμενα σχέδια
Είχε δει μαζί σου ό,τι ιστορία υπήρχε σε κινούμενο σχέδιο και είχε μάθει όοοοοολους τους διαλόγους απ’ έξω! Το ίδιο «τράβαγε» και στα αγαπημένα σου βιβλία… Σου έκανε εντύπωση τότε ότι ήξερε το παραμύθι χωρίς να το κοιτάζει… Τώρα όμως ξέρεις ότι ανέβαινε το δικό της… «Γολγοθά» κάθε φορά που της ζητούσες να στο διαβάσει!

• Δεν είδα τίποτα!
Πόσες φορές έκανες κάποια μικροζημιά μπροστά της, δεν το κατάλαβε κι ήσουν ευτυχισμένη την υπόλοιπη μέρα; Καμία είναι η απάντηση… Πάντα καταλάβαινε τι γινόταν και πότε έκανες ζημιά, απλά δεν ήθελε να σε στεναχωρήσει ή να σε μαλώσει κι έκανε τα… στραβά μάτια!

Extra tip: Όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα, τα ζεις τώρα που έχεις το δικό σου υπέροχο μωρό στην αγκαλιά σου… Και η μητέρα σου ήταν, είναι και θα είναι ο σύμμαχός σου! Γίνε κι εσύ συνοδοιπόρος στη ζωή του παιδιού σου και θα στο «χρωστάει» μια ζωή… όπως εσύ του «χρωστάς» τη δική σου!

Leave a Reply