10 πράγματα που έχει ανάγκη να ακούσει μια μαμά

Υπάρχουν πράγματα που έχεις ανάγκη να ακούσεις… κι εμείς είμαστε εδώ για εσένα!

1. Έφερες μια ζωή στον κόσμο
Μπορείς να συνειδητοποιήσεις πόσο σημαντικό είναι αυτό; Το σώμα σου είναι αυτό που έδωσε ζωή σε ένα μικρό κύτταρο και τώρα την κρατάς στην αγκαλιά σου! Μπορεί να πόνεσες, μπορεί ακόμα να προσπαθείς να συνέλθεις, αλλά έφερες εις πέρας την πιο σημαντική και ιερή διαδικασία που μπορεί να περάσει μια γυναίκα!

2. Είσαι καλή μαμά
Μην το ξεχνάς ποτέ! Είσαι μια καλή μαμά. Το μωράκι σου είναι υγιές και χαρούμενο. Ακόμα κι όταν κλάψει, δε σημαίνει ότι δεν σε αγαπάει ή ότι κάνεις κάτι λάθος. Απλά αυτός είναι ένας από τους τρόπους του για να επικοινωνεί μαζί σου.

3. Είσαι τέλεια ακόμα και χωρίς ύπνο!
Οι έρευνες λένε ότι ένας ενήλικας κοιμάται κατά μέσο όρο 7 με 9 ώρες κάθε βράδυ. Αφού γελάσεις, δώσε λίγα δευτερόλεπτα στον εαυτό σου να συνειδητοποιήσεις πόσα πολλά κάνεις με τόσο λίγες ώρες ύπνου!

4. Δε χρειάζεται να ακούς κάθε συμβουλή
Η μητρότητα είναι συνυφασμένη με (κάποιες) άχρηστες συμβουλές. Οι περισσότερες δίνονται με καλές προθέσεις, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις ό,τι σου πουν οι άλλοι. Μπορείς πλέον να φιλτράρεις τις απόψεις των άλλων και να αποφασίζεις εσύ το σωστό για το δικό σου μωρό.

5. Δε θα σταματήσεις ποτέ να ανησυχείς!
Ανησυχούσες για το μωρό όσο ήσουν έγκυος, αλλά σκεφτόσουν ότι μόλις γεννηθεί θα περάσουν οι προβληματισμοί; Αδίκως! Όσο μεγαλώνει το μωρό σου θα έχεις περισσότερα πράγματα να σκέφτεσαι. Προσπάθησε να οργανώσεις τις σκέψεις σου γνωρίζοντας πω η ανησυχία δε θα φύγει.

6. Δε θα καταστρέψεις τη ζωή του
Νομίζεις ότι με τις αγκαλιές θα το κακομάθεις ή βάζοντάς το μια μικρή τιμωρία θα του αφήσεις κάποιο ψυχικό τραύμα; Όχι, τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει. Πάρε απόφαση ότι το μωρό σου δεν θα μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον «ταινίας». Τα λάθη είναι στο πρόγραμμα… Άλλωστε, από αυτά μαθαίνουμε!

7. Το ένστικτο της μάνας
Καταλαβαίνεις πότε το κλάμα του σημαίνει ότι πεινάει και πότε ότι πονάει. Ξέρεις πότε το κρύωμά του είναι κάτι απλό και πότε χρειάζεται οπωσδήποτε να πας στον παιδίατρο. Αυτό ακριβώς λέμε. Το ένστικτο της μάνας πέφτει πάντα μέσα!

8. Αξίζεις ένα διάλειμμα
Δεν το αξίζεις απλώς, το χρειάζεσαι κιόλας. Δουλεύεις ασταμάτητα μέρα και νύχτα για να μεγαλώσει το μωρό σου και σου χρειάζονται κάποιες στιγμές χαλάρωσης. Πήγαινε έναν περίπατο, κάνε ένα πεντικούρ ή ένα απολαυστικό μπάνιο. Να θυμάσαι ότι και αυτά τα μικρά διαλείμματα είναι που σε κάνουν ακόμα καλύτερη μαμά…

9. Δεν μπορείς να το προστατεύεις από όλα
Ακόμα κι αν μπορούσες να προστατεύσεις το μικρό σου από κάθε πιθανό κίνδυνο, δε θα έπρεπε να το κάνεις. Ο λόγος; Απλός. Δε γίνεται να ζει σε ένα ροζ συννεφάκι και να είναι μονίμως εκτός πραγματικότητας. Άστο να «πέσει». Αλλιώς δε θα μάθει ποτέ να «σηκώνεται»…

10. Έχεις μια υπέροχη μαμά
Τη θυμάσαι πάντα να σου λέει «όταν θα γίνεις μάνα θα καταλάβεις» και τότε σου ακουγόταν σαν… κατάρα! Τώρα όμως καταλαβαίνεις και εκτιμάς κάθε λέξη και κάθε πράξη της! Πάρε παράδειγμα λοιπόν από τη μαμά σου και γίνε κι εσύ με τη σειρά σου μια μαμά – υπόδειγμα για το παιδί σου…

Leave a Reply