Σπιτικές σοκολατονοστιμιές!

Αναρωτιέστε αν υπάρχει ένας υγιεινός τρόπος για να απολαμβάνουν τα μικρά σας τη σοκολάτα; Φυσικά και υπάρχει – και βρίσκεται μόνο ένα «κλικ» μακριά!

Επιστρατεύοντας λίγη φαντασία και τις συμβουλές της διαιτολόγου Αγγελικής Ζαφειράκη, σας ετοιμάσαμε τέσσερις λαχταριστές αλλά υγιεινές συνταγές μέσω των οποίων τα παιδιά θα μπορούν να απολαμβάνουν την  αγαπημένη τους λιχουδιά αφήνοντας στην άκρη τις περιττές θερμίδες και τα λιπαρά.

  • Σοκολατάκια με κόρνφλεϊκς
    Υλικά: 400 γρ. κουβερτούρα, 2 κούπες κόρνφλεϊκς και λίγη κανέλα.
    Εκτέλεση: Αφού λιώσετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, προσθέστε την κανέλα και τα κόρνφλεϊκς. Ανακατέψτε καλά, μέχρι να καλυφθούν όλα τα κόρνφλεϊκς με σοκολάτα. Έπειτα, στρώστε μια λαδόκολλα σε ένα δίσκο και γεμίστε τη με σοκολατένιες μπουκίτσες. Αφήστε τες να σταθεροποιηθούν εκτός ψυγείου σε δροσερό μέρος και δοκιμάστε τις δημιουργίες σας!
  • Μους σοκολάτας με φράουλες
    Υλικά (για 8 μερίδες): 300 γρ. φράουλες, 500 γρ. κουβερτούρα, 500 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά -χτυπημένη στο μίξερ-.
    Εκτέλεση: Τεμαχίστε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και βάλτε τα σε ένα μπολ. Πολτοποιείστε τις φράουλες στο μπλέντερ, βάλτε τον πολτό σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήστε τη σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει. Στη συνέχεια, περιχύστε με τον καυτό πολτό την κουβερτούρα και ανακατέψτε με σπάτουλα, ώστε να λιώσει και να ενσωματωθούν τα υλικά. Ενώ συνεχίζετε να ανακατεύετε, προσθέστε την παχύρρευστη κρέμα. Μοιράστε τη μους σε 8 μπολάκια και αφήστε τα στο ψυγείο για 2- 3 ώρες.
  • Δαμάσκηνα γεμιστά με σοκολάτα
    Υλικά: 30 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια (μεγάλα και μαλακά), 60 γρ. κρέμα γάλακτος, 170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, 80 γρ. βούτυρο (μαλακό).
    Εκτέλεση: Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε τες σε ένα μπολ. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει αλλά όχι να πήξει! Στη συνέχεια, προσθέστε σιγά-σιγά το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα. Γεμίστε με την κρέμα τα δαμάσκηνα και αφήστε τα για 1 ώρα στο ψυγείο. Να θυμάστε πως διατηρούνται στη συντήρηση ή σε δροσερό μέρος για περίπου μία εβδομάδα.
  • Κρέμα σοκολάτα με πορτοκάλι
    Υλικά (για 5 μερίδες): 200 γρ. κουβερτούρα, 300 γρ. γάλα 1,5% λιπαρά, ξύσμα από 1 πορτοκάλι.
    Εκτέλεση: Τεμαχίστε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και βάλτε τη σε ένα μεγάλο μπολ. Ζεστάνετε το γάλα με το ξύσμα πορτοκαλιού και όταν πάρει βράση αδειάστε το στο μπολ όπου έχετε τη σοκολάτα. Ανακατέψτε με στεγνή ξύλινη ή πλαστική σπάτουλα, μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να γίνει ένα λείο μείγμα. Έπειτα, αφού γεμίσετε ατομικά μικρά μπολ ή ποτήρια, βάλτε τα στο ψυγείο να κρυώσουν για περίπου 2 ώρες. Καλή απόλαυση!

 

Leave a Reply