5 έξυπνα tips για να κάνεις τον ήλιο φίλο σου!

Αλείφεσαι από την κορυφή ως τα νύχια με αντηλιακό και κάνεις το σταυρό σου να καταφέρεις να αποκτήσεις το σοκολατένιο μαύρισμα που τόσο επιθυμείς αποφεύγοντας όλες τις ροζ-κόκκινες αποχρώσεις. Κι όμως, εκτός από το αντηλιακό, το καπέλο και τα γυαλιά υπάρχουν ακόμα πέντε πράγματα τα οποία ποτέ δεν θα φανταζόσουν πως μπορούν να σε βοηθήσουν να βγεις αλώβητη στη «μάχη» με τον ήλιο!

  • Λυκοπένιο και Ω-3 λιπαρά. Αυτοί, είναι ακόμα δύο σωματοφύλακες της επιδερμίδας σου ενάντια στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου. Μπορείς –μεταξύ άλλων– να τους βρεις στις ντομάτες, το σολομό ή τα καρύδια.
  • Έρευνα η οποία δημοσιεύθηκε στο Journal of Cosmetic Dermatology, επισημαίνει πως η σοκολάτα υγείας (με 70% κακάο και πάνω) μπορεί να «θωρακίσει» την επιδερμίδα ενάντια στην ηλιακή ακτινοβολία. Όχι, δεν θα την απλώσεις… Απλά θα τη φας και θα αφήσεις τα αντιοξειδωτικά που περιέχει να κάνουν τη δουλειά τους (εννοείται σε συνδυασμό με το αντηλιακό σου)!
  • Ένα σφηνάκι αντηλιακό! Αυτή είναι η ποσότητα που χρειάζεσαι για να καλύψεις επαρκώς το σώμα σου. Μην το τσιγκουνεύεσαι λοιπόν και πάνω απ’ όλα μην ξεχνάς να αλείψεις τα αφτιά σου, την περιοχή ανάμεσα στα δάχτυλα, τον λαιμό και τα χείλη!
  • Προετοίμασε τον οργανισμό σου «επιστρατεύοντας» τη βιταμίνη D. Όταν ο οργανισμός μας «συνειδητοποιεί» πως έχει αρκετά αποθέματα βιταμίνης D, αρχίζει να παράγει μελανίνη. Σύμφωνα με έρευνες, τα υψηλά επίπεδα της βιταμίνης D μπορούν να μας προστατεύσουν από τυχόν εγκαύματα, να μας βοηθήσουν να μαυρίσουμε πιο εύκολα, αλλά και να παρατείνουν το μαύρισμά μας!
  • Μην αφήνεις το αντηλιακό σου εκτεθειμένο στον ήλιο. Η υπερβολική ζέστη μπορεί να αλλοιώσει κάποια από τα ενεργά συστατικά του και κατ’ επέκταση την αποτελεσματικότητά του. Φύλαξε το, λοιπόν, στη τσάντα σου – κάτω από την ομπρέλα.  

Πόσο γρήγορα «καίγεται» το δέρμα μας;
Αυτό, είναι κάτι το οποίο εξαρτάται βασικά από τον τύπο του δέρματός μας, πάνω-κάτω όμως… 

Λεπτά που χρειάζονται… Ανοιχτόχρωμη

επιδερμίδα

Κανονική

επιδερμίδα

Σκουρόχρωμη επιδερμίδα
…για να κοκκινίσει

η επιδερμίδα χωρίς αντηλιακή προστασία

 

1-10΄

 

5-15΄

 

10-20΄

…για να κοκκινίσει

η επιδερμίδα με αντηλιακή προστασία SPF 15

 

15-150΄

 

75-225΄

 

150-300΄

Leave a Reply