5 τρόποι για να κάνεις νέους φίλους!

Το αντίδοτο στη μοναξιά είναι η φιλία! Έτσι έλεγε η γιαγιά μου καλή της ώρα, η οποία πάντοτε με «έσπρωχνε» να βγαίνω από το καβούκι μου. Αυτό ήταν κάτι το οποίο έκανα από μικρή και συνεχίζω να κάνω ακόμα και τώρα. Μη το σκέφτεσαι, μπορείς κι εσύ. Φτάνει να βρεις τον τρόπο που σου ταιριάζει!

 • «Ασπάσου» τον εθελοντισμό!
  Μια μη κυβερνητική οργάνωση, ένα Ίδρυμα για παιδιά ή ηλικιωμένους, μια περιβαλλοντική οργάνωση, ένα καταφύγιο ζώων… Οι επιλογές είναι πολλές και σίγουρα κάποια από αυτές είναι κατάλληλη για εσένα. Εκμεταλλεύσου τον ελεύθερο χρόνο σου για να προσφέρεις στους γύρω σου και κέρδισε χαρά, ικανοποίηση και νέους φίλους!
 • Ξεκίνησε ένα χόμπι…
  …ή βελτίωσε ακόμα περισσότερο μία από τις ήδη υπάρχουσες ικανότητές σου! Τι σημαίνει αυτό; Ρίξε μια ματιά στο Δήμο, σε διάφορα ιδρύματα ή χώρους καλλιτεχνικής αγωγής. Όλο και κάτι θα βρεις να σου κεντρίσει το ενδιαφέρον… Μαθήματα ζωγραφικής ή θεάτρου, ή ακόμα και ένα σεμινάριο μαγειρικής θα μπορούσε να γεμίσει ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σου. Και το καλύτερο όλων; Σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλα άτομα που θα έχουν σκεφτεί το ίδιο με εσένα – άτομα τα οποία θα μπορούσαν να γίνουν από γνωστοί, μέχρι πολύ καλοί σου φίλοι!
 • Βάλε την άσκηση στο πρόγραμμα!
  Επισκέψου το γυμναστήριο της γειτονιάς και ενημερώσου σχετικά με τα τμήματα γυμναστικής τα οποία θα μπορούσες να παρακολουθήσεις. Δες πoιο θα ταίριαζε περισσότερο με την ιδιοσυγκρασία, τις ανάγκες και… τις αντοχές σου και δήλωσε τη συμμετοχή σου. Πού ξέρεις; Μπορεί σε λίγο καιρό να καταλήξεις μετά από τη γυμναστική να πηγαίνεις για καφεδάκι με τις νέες σου φιλενάδες.
 • Ριξ’ το έξω!
  Σίγουρα, κλεισμένη μέσα στο σπίτι αποκλείεται να γνωρίσεις νέο κόσμο… Μη το σκέφτεσαι λοιπόν, Ντύσου και πήγαινε μια βόλτα στο πάρκο ή ακόμα και στην παιδική χαρά παρέα με το μικρό σου. Δίνοντας το παρόν τακτικά, όλο και κάποιον θα γνωρίσεις που θα βρίσκεται στην ίδια φάση με εσένα.
 • Μάθε μια ξένη γλώσσα!
  Ποτέ δεν είναι αργά για να επεκτείνεις τους ορίζοντες και… τις γνώσεις σου! Επέλεξε μία ξένη γλώσσα και γράψου στο τμήμα ενηλίκων του φροντιστηρίου της γειτονιάς σου. Αυτός, είναι ένας υπέροχος τρόπος τόσο για να κάνεις φίλους, όσο και για να δεις νέα μέρη. Γιατί; Πολύ απλά επειδή αυτά τα μαθήματα μπορεί να αποτελέσουν μια πολύ καλή αφορμή για ένα ταξιδάκι στο εξωτερικό!

Leave a Reply