Mommy make over

Οι πλαστικές επεμβάσεις αισθητικής που βοηθούν τις νέες μαμάδες να αποκτήσουν ξανά τις αναλογίες που είχαν πριν την εγκυμοσύνη, κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη χώρα μας.

Έχουμε μιλήσει για τους δυο πολύτιμους συμμάχους που έχετε για να κερδίσετε πίσω τις αναλογίες σας μετά την εγκυμοσύνη, την άσκηση και την ισορροπημένη διατροφή. Σε αυτό, θα σας ενημερώσουμε για τις πλαστικές επεμβάσεις αισθητικής, τις οποίες επιλέγουν τελευταία όλο και περισσότερες νέες μαμάδες για να βρουν ξανά τη γραμμή τους. Ας δούμε τις 4 πιο περιζήτητες…

Αυξητική στήθους
Απευθύνεται σε γυναίκες που μετά τον τοκετό, παρατηρούν πως το στήθος τους έχει «αδειάσει», έχει  χάσει δηλαδή τον όγκο του και το σχήμα του έχει αλλάξει. Ο γιατρός τοποθετεί ενθέματα σιλικόνης (στρογγυλά ή σε σχήμα σταγόνας) κάτω από τους μυς των μαστών, πραγματοποιώντας συνήθως μια τομή 4 cm.  Το πού θα γίνει η τομή (κάτω από το στήθος, στη θηλή ή στη μασχάλη), το αποφασίζει ο γιατρός λαμβάνοντας υπόψη του το σχήμα και το μέγεθος τους στήθους.

 • Info. Η επέμβαση γίνεται με ολική αναισθησία και διαρκεί περίπου 1 ώρα. Δεν τοποθετούνται παροχετεύσεις ή επίδεσμοι και το εξιτήριο δίνεται το ίδιο απόγευμα. Ο αθλητικός στηθόδεσμος είναι απαραίτητος για δυο εβδομάδες τουλάχιστον και χρειάζεται προσοχή ειδικά την πρώτη (π.χ. να μη σηκώνετε βάρος). Τα ράμματα απορροφούνται από τον οργανισμό.

Ανόρθωση στήθους
Την επιλέγουν συνήθως γυναίκες που πριν την εγκυμοσύνη είχαν μεγάλο στήθος το οποίο μετά τον τοκετό χαλάρωσε αρκετά. Στη συγκεκριμένη επέμβαση, αφαιρείται το περίσσευμα δέρματος, οι θηλές επανέρχονται στη θέση τους και αν ο γιατρός το κρίνει απαραίτητο, τοποθετεί ένθεμα σιλικόνης. Σχετικά με την τομή, έχετε υπόψη σας πως αν η χαλάρωση είναι μεγάλη, ξεκινά από τη θηλή, συνεχίζεται στο κάτω μέρος του στήθους και επεκτείνεται στη σχισμή κάτω από αυτό – το σχήμα της τομής θυμίζει άγκυρα. Στην περίπτωση που το πρόβλημα είναι μικρό, η τομή γίνεται μόνο περιμετρικά της θηλής.

 • InfoΑνάλογα με τις ανάγκες σας, η επέμβαση μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 2 ώρες και γίνεται με ολική αναισθησία. Όπως και στην προηγούμενη αισθητική επέμβαση, αντί για επίδεσμος χρησιμοποιείται αθλητικός στηθόδεσμος για 2 εβδομάδες. Τα ράμματα απορροφούνται από τον οργανισμό.

Κοιλιοπλαστική
Απευθύνεται σε νέες μαμάδες και όχι μόνο που μετά τον τοκετό έχουν έντονη χαλάρωση στην περιοχή της κοιλιάς. Στην κοιλιοπλαστική αφαιρείται το συσσωρευμένο λίπος, συγκρατούνται οι μυς και αφαιρείται το περιττό δέρμα. Ανάλογα με το βαθμό της χαλάρωσης μπορεί να γίνει μίνι κοιλιοπλαστική όπου η τομή γίνεται πάνω από το εφήβαιο ή  κανονική κοιλιοπλαστική όπου η τομή γίνεται στην κοιλιά, από τη μια άκρη στην άλλη. Σε μερικές περιπτώσεις η συγκεκριμένη επέμβαση συνδυάζεται με λιποαναρρόφηση για καλύτερο αποτέλεσμα.

  • Info. Η επέμβαση πραγματοποιείται με ολική αναισθησία και διαρκεί, ανάλογα με την περίπτωση, μέχρι και 2 ώρες. Στη συνέχεια, τοποθετείται στην περιοχή μια ελαστική ζώνη που πρέπει να φοράτε συνέχεια για 3 εβδομάδες. Μετά το διάστημα αυτό μπορείτε να επιστρέψετε σταδιακά και με προσοχή στις καθημερινές σας συνήθειες –το γυμναστήριο καλό είναι να περιμένει ένα μήνα. Τα ράμματα απορροφούνται από τον οργανισμό. 

  Λιποαναρρόφηση – Λιπογλυπτική
  Κατάλληλες για τη διόρθωση μικροατελειών (τοπικό λίπος) σε ορισμένα σημεία του σώματος. Τις επιλέγουν συνήθως γυναίκες με ανοιχτή περιφέρεια (σωματότυπος «αχλάδι») όπου το περιττό λίπος συσσωρεύεται στους μηρούς και τους γλουτούς αλλά και όσες έχουν χαλάρωση και περιττό λίπος στην περιοχή της κοιλιάς. Στην περίπτωση που η χαλάρωση είναι μεγάλη και συνυπάρχει με ραγάδες, η λιποαναρρόφηση συνοδεύεται από μίνι κοιλιοπλαστική (αφαίρεση περιττού δέρματος και «επανασχεδιασμό» των γραμμών του σώματος).  Στη λιποαναρρόφηση, ο ειδικός αφού ρευστοποιήσει το λίπος (συνήθως με laser ή υπέρηχους Vaser), το απομακρύνει με λεπτές κάνουλες και αν χρειαστεί, μεταμοσχεύει λίπος σε άλλες περιοχές (π.χ. γλουτούς, στήθος), προχωρεί δηλαδή σε λιπογλυπτική.

  • Info. Η επέμβαση γίνεται με ολική αναισθησία και μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 3 ώρες. Είναι απαραίτητο να φοράτε καθημερινά έναν ελαστικό κορσέ για περίπου 2 εβδομάδες. Μετά, μπορείτε να επιστρέψετε στις συνήθειές σας –και εδώ, η σωματική δραστηριότητα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον ένα μήνα.

  Θυμηθείτε! 

  • Λάβετε υπόψη τη γνώμη του γυναικολόγου σας και του πλαστικού χειρουργού, πριν καταλήξετε στην πλαστική επέμβαση που πιστεύετε ότι έχετε ανάγκη.
  • Περιμένετε τουλάχιστον 2 μήνες από την ημέρα του τοκετού πριν προχωρήσετε. Ακόμα μια προϋπόθεση για να υποβληθείτε σε κάποια αισθητική επέμβαση, είναι να έχετε σταματήσει το θηλασμό.
  • Αποφύγετε τα φάρμακα, μειώστε την κατανάλωση αλκοόλ και περιορίστε το κάπνισμα, δυο εβδομάδες πριν την επέμβαση.

 

Leave a Reply